Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Kako srečni smo Slovenci?

Slovenija,Ljubljana,28.03.2012 Kolesarji.Foto:Matej Druznik/DELO
Slovenija,Ljubljana,28.03.2012 Kolesarji.Foto:Matej Druznik/DELO
Uredništvo, po STA
17. 3. 2018 | 12:03
1:45

Danska, Švedska, Islandija in Norveška so tudi v letošnjem poročilu najsrečnejših držav (World Happiness Report) obdržale vodilna mesta. Slovenija se je uvrstila na 63. mesto. Poročilo, ki so ga letos objavili četrtič, uvršča države glede na zadovoljstvo in srečo prebivalcev posameznih držav.

Danska se je na prvo mesto tokrat povzpela že tretjič. Lani ji je primat odvzela Švica. Med prvimi desetimi najsrečnejšimi državami so poleg omenjene četverice še Finska, Kanada, Nizozemska, Nova Zelandija, Avstralija in Švedska. Velesili ZDA in Rusija sta se uvrstili na 13. in 56. mesto.

Slovenija se je uvrstila na 63. mesto. Pred njo je Turška republika Severni Ciper, za njo pa Peru. Od naših sosednjih držav se je Avstrija uvrstila na 17., Italija na 50. Hrvaška na 74. in Madžarska na 91. mesto.

Zadnja država na lestvici je Burundi, pred njo pa sta se na dnu lestvice znašla še Sirija in Togo.

"Lanskoletna lestvica odraža tako doslednost kot spremembe. Doslednost na vrhu lestvice se odraža predvsem v tem, da dojemanje življenja temelji na življenjskih okoliščinah, ki se običajno spreminjajo počasi, ter da so življenjske okoliščine v vseh državah na vrhu seznama na visoki ravni," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal eden od avtorjev poročila John Helliwell z univerze British Columbia.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine