Kako svoj dan preživi osebna trenerka?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Fitnes trenerji so pogosto tarča vprašanj kako sami zmorejo vse fizične in psihične napore in obenem gradijo svoje telo za vsakdanja opravila. Kaj storiti, ko udari neustavljiva sla po čokoladi in pici? Tudi fitnes trenerji grešijo , a vseeno živijo po nekaterih smernicah, ki so si jih začrtali sami v želji, da okrepijo svoje telo in se spravijo v formo. Tokrat bomo spoznali, kako svojih 24 ur preživi priznana fitnes trenerka, avtorica številnih knjig o telovadbi in zdravem življenju, predavateljica in novinarka Chris Freytag.

Zajtrk: Za zajtrk si privoščim zeleni smuti z banano, ananasom, mandljevim mlekom in kokosovim ekstraktom ter špinačo. Enostavno vržem vse sestavine v mešalnik. Smuti vsebuje vitamine A in C, veliko vlaknin, magnezija in ostalih primernih snovi. Poln zajtrk, za energičen dan!

Vadba: V mojem urniku imam sedemkrat na teden načrtovano vadbo, ki jo vodim sama. Glede na to, da veliko potujem, morajo moji sodelavci pogosto vskočiti, kar pomeni, da treniram približno pet ur na teden. Ker sem ekstrovertiran človek, se zelo dobro znajdem v skupinskih vadbah, zato so del mojega življenja že 20 let. Vsak dan učim nekaj drugega - od kickboxinga do joge. Rada preživljam čas zunaj, tečem, hodim v hribe in se sproščam na svežem zraku. Držim se enega pravila: vsak dan si skušam zase in za vadbo odtegniti eno uro časa, seveda lahko izpustite kakšen dan vmes, a nikoli dveh zapored! 

Največja pregreha: Tudi sama jo imam in to je sladoled. Sicer ga včasih skušam zamenjati z grškim jogurtom, črno čokolado, brusnicami in lešniki, a vedno ne gre.

Ko zagrabi lakota: Ko me zares zagrabi neobvladljiva sla po nezdravi hrani, po navadi posežem po kokicah, ki so mi všeč zaradi nizke kalorične vrednosti. Vrečka vsebuje recimo okoli 500 kalorij. Za zdrav prigrizek pa po navadi izberem zelenjavo in humus.

Nadzorovanje: Sama uporabljam trak FitBit Flex, ker nadzoruje mojo aktivnost in šteje korake čez dan. Povežem ga lahko z bluetoothom, hitro se osveži in mi daje odgovore, ki jih potrebujem. Vsak dan skušam storiti 10,000 korakov, to je moj dnevni cilj. 

Alkohol: Moja izbira je rdeče vino. Kozarec rdečega vina vsebuje približno 125 kalorij, precej manj kot ostali napitki z alkoholom (nekateri koktajli lahko v sebi nosijo tudi 800 kalorij!). Rdeče vino je antioksidant, tako da je dobro za vaše srce, a vse v zmernih okvirih. Poleti pa po navadi nazdravljam z margaritami s svežimi limetami. Tekoče kalorije se hitro nabirajo, zato pijte previdno.

Zabave: Najpomembnejše pravilo za zabave je, da na njih ne pridemo lačni. Tudi če zaradi tega niste cel dan jedli, ne skočite na pladnje s prigrizki, jejte počasi in malo. Pijte veliko vode.

Bodite pripravljeni: Na zalogi vedno imejte nekaj zdravih prigrizkov, predvsem če je vaš urnik noro natrpan. Sama pripravljam energijske ploščice iz jabolk in cimeta, zato predstavljajo moj prigrizek na poti.

Jejte in živite pametno. Nagrada je za vogalom.

Več iz te teme:

Komentarji: