Katja Pogačar deseta na turnirju v Franciji

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Minuli četrtek se je začel prvi letošnji major, masters na prestižnem in zahtevnem golf igrišču Augusta v državi Georgia. Po štirih dnevih je slavil Američan, 27- letni Patrick Reed iz Teksasa. V prestižni zeleni suknjič ga je oblekel lanskoletni zmagovalec, Španec Sergio  Garcia.  Največji letošnji osmoljenec prvega od štirih letošnjih majorjev. V  sedemdesetih je igral mladinsko ekipno evropsko prvenstvo na Blejskem golf igrišču. Prvi dan je na 15 luknji igrišča Augusta, par pet odšel z zelenice s 13 udarci, kar je »rekord« na profesionalnih turnirjih. In seveda reza po dveh dnevih igranja ni naredil. Vrnitev Tiger Wodsa je bila zanj uspešna, a ga na koncu ni bilo med ožjimi kandidati za zmago. Zmagovalec Patrick, ki igra tudi na turnirjih Evropske golf lige, se v Evropo vrača septembra. Kot član Ryder Cup ekipe ZDA. Bolj natančno, prihaja v Francijo.

Tja, kjer je minuli teden nadaljevala uspešno pot profesionalne igralke  Katja Pogačar iz Hrušice pri Ljubljani. Pisal sem že o njenem uspešnem začetku poti v svet profesionalnega golfa. Po lani končanem študiju matematike in biologije, na eni ameriških univerz, je najprej pol leta delala na univerzi in trenirala golf.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič

»S teto Marjeto Goebels, mojo strežnico, ki je zaslužna, da smo vsi otroci družine začeli z golfom, sva odpotovali v Francijo  na turnir Terre Blanche Ladies Open. Po dveh dnevih igranja je orkanski veter zaustavil nadaljevanje turnirja in organizatorji so bili primorani upoštevati rezultate dveh krogov na igrišču. Z odigranimi 6 brdiji, 23 pari, šestimi bogiji in le enim dvojim bogijem sem si, še s šestimi soigralkami, delila  s 146 udarci deseto mesto. Najboljšo uvrstitev, kar sem stopila na poklicno golfsko pot,« nam je povedala Katja.

Prihodnji teden potuje s staršema v Maroko. Na turnir Paul Lalla Meryem, ki bo na Royal golf Dor Es Salam v Maroku. Turnir z nagradnim skladom 450 tisoč evrov.  Običajno so ti skladi na večini profesionalnih turnirjev desetina te vsote. Katja je za deseto mesto v Franciji zaslužila 806,86 evra.

Starša ji bosta izmenoma strežnika na tem turnirju, kjer Pogačarjeva resno računa po dveh dnevih turnirja uvrstitev v finalni del.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič

Njen tehnični trener Uroš Gregorič, ki  ji je med študijem v ZDA svetoval po skypu, je upravičeno ponosen na Katjo, ki je bila ena prvih učenk, ko je naredil izpit za učitelja golfa in nato trenerja.

»Trdno verjamem vanjo. Ima odnos do dela, tedensko bo povečala število ur treningov. Zagotovo bo po nizu turnirjev prve Evropske profesionalne ženske golf lige in turnirjev druge lige, kjer lahko igra, bera rezultatov za prvo leto profesionalke dobra.

 

Več iz te teme:

Komentarji: