Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Ko se zmrači: Garmin Varia

ni podpisa
ni podpisa
Dr. Marjetka Conradi
3. 5. 2018 | 12:05
2:02

 Malce drugačen test, kot ste ga navajene, toda pred začetkom kolesarske sezone sem se odločila za varnost. O radarju Garmin Varia smo že pisali, zdaj smo ga še preizkusili.

Garmin Varia je prvi kolesarski radar, ki vas med vožnjo opozarja na približevanje vozil od zadaj, zazna jih na razdalji okoli 140 metrov. Radar enostavno namestite na sedežno oporo, zaslon pa na krmilo. Naloga zaslona je, da vas med vožnjo s svetlobnimi signali opozarja na avtomobile, tudi kolono avtomobilov, ki se vam približuje. Iz hitrosti premikanja svetlobnega signala lahko ocenite tudi njihovo relativno hitrost približevanja.

Garmin varia za svoje delovanje seveda ne potrebuje zaslona. Če že imate Garminov računalnik iz serije Edge, ju lahko preprosto povežete prek brezžične povezave. Tako kot pravi zaslon Varia vam bo tudi garmin edge poleg vseh drugih parametrov prikazoval približevanje vozil.

Tako kot večina Garminovih igračk je tudi garmin varia odličen in tehnološko dovršen kolesarski pripomoček. Priznati pa moram, da sem bila med preizkusom še malce bolj živčna kakor običajno, saj sem ves čas opazovala svetlobni signal in trepetala, kako hitro bo avto pridrvel mimo mene in ali me bo obvozil na razdalji pol metra ali na tisti predpisani meter in pol. Tega vam ta radar žal ne more napovedati. Verjamem pa, da bi se počasi navadila utripajočih lučk na zaslonu, da me ne bi »motile«, ampak bi mi bile v pomoč, vožnja pa bi postala bolj sproščena.

Garmin vario sem na pokušino dobila v trgovini PROSHOP v Ljubljani. Cena radarja Garmin Varia je 203 evre, cena radarja Varia v kompletu z izvirnim zaslonom pa 304 evre.

Preizkus ni bil naročen ali plačan. Izbor je nastal v uredništvu.

ni podpisa
ni podpisa

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine