Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Kolesarski krog Občine Gorenja vas – Poljane

ni podpisa
ni podpisa
Miroslav Braco Cvjetičanin
5. 5. 2018 | 12:05
2:37

-Ne gre za nove poti in ceste temveč za označene kolesarske poti in ceste, ki bodo prav gotovo pritegnile ljubitelje kolesarjenja v neokrnjeni in slikoviti naravi, ki obdaja občino Gorenjo vas-Poljane, je  dejal župan Milan Čadež ter dodal, da je to korak k razvoju turizma, enega od večjih potencialov občine. Po županovih besedah in prepričanju velikega števila kolesark in kolesarjev, ki so traso že prekolesarili, gre za enega od najrazglednejših, najatraktivnejših in najlepših kolesarskih krogov v državi.

ni podpisa
ni podpisa

Župan Milan Čadež


Občinski kolesarski krog poteka po mejah občine in išče najlepše in najzanimivejše točke in točke z najlepšim razgledom, kjer se kolesar lahko ustavi, razgleda, spočije in okrepča. Skupna dolžina kroga je kar 115 kilometrov in ima 3.400 višinskih metrov vzponov in spustov. Krog pa je razdeljen tudi v tri etape, tako, da ga lahko prevozite v celoti ali pa posamezno po etapah. Po poteh kolesarskega kroga vas bodo vodile opazni in pregledni smerokazi zato zagotavljamo, da se ne morete izgubiti.

ni podpisa
ni podpisa


Prva etapa je dolga nekaj manj kot 40 km in poteka iz Gorenje vasi prek Javorča, Golega vrha, Suhega dola, lučin, Prelesja, Zadobja, Pasje ravni do Kuzoveca in naprej čez Bukov vrh nad visokim do Kovskega vrha in nato do Visokega ter Poljan nad Škofja loko.


Druga etapa se začne v Poljanah nad Škofja loko in gre čez Smoldno, Gabrško goro, zapreval, Prelesje, Četeno ravan, Murave, Gorenjo žetino, Murove, Slugovo dolino, Leskovico do Kopačnice. Druga etapa je prav tako dolga nekaj manj od 40 km.


Tretja etapa gre iz Kopačnice čez Podpleče, Kladje, Cerkljanski vrh, Novo oselico, Sovodenj, Ermanovec, Staro Oselico, Slajko, Hotavlje, Podgoro, Trebijo, Fužine, Kladje, Lajše do Gorenje vasi in je dolga okoli 45 kilometrov. Vse tri etape imajo tudi svoje »pod etape«, ki so skrajšana različica izredno lepega kolesarskega kroga. Vse informacije lahko dobite s pomočjo ličnega in priročnega zemljevida, ki ga dobite na Turistično informacijski točki Poljane ali na Razvojni agenciji Sora, oddelku za turizem (LTO), NA Kidričevi cesti 1a v Škofja loki. 
 

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine