Kongres: Voda – vir zdravja, dobrega počutja in lepote

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V dvorani Državnega sveta bo v sredo, 22.3.2017 od 9:00 do 16:00 ure, potekal mednarodni kongres velnesa v Sloveniji z naslovom Voda – vir zdravja, dobrega počutja in lepote. To je hkrati tudi svetovni dan vode. Zato je namen organizatorjev kongresa povezati zavedanje o pomenu vode na globalni ravni z zavedanjem posameznika, da voda omogoča življenje.

Gosti kongresa

Pri otvoritvenem delu kongresa sodelujejo predsednik Državnega sveta g. Mitja Bervar, poslanka Alenka Bratušek in državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ga. Eva Štravs Podlogar.

 

Predavatelji kongresa

Strokovni del kongresa vključuje vsebine, ki se navezujejo na vodo kot vir zdravja, dobrega počutja in lepote. Doc. dr. Andreja Kukec iz Medicinske fakultete, doc. dr. Alenka Zvonar Pobirk iz Fakultete za farmacijo, doc. dr. Marta Bon iz Fakultete za šport, doc. dr. Matej Plevnik Aplikativna kineziologija kot tudi tuji gosti mag. Nataša Ranitović predsednica združenja zdravstvenega, velneškega in spajevskega turizma Srbije, g. Paul Oberhuber, CIDESCO, Italija in strokovnjaki iz Term Krka, Term - Wellness LifeClass & Spa  ter ostali, bodo predstavili posamezne strokovne teme, izkušnje in poglede na pomen vode.  

 

Več informacij o programu kongresa in prijavah najdete na https://www.velneskongres.si/. Dodatne vsebine si lahko ogledate na  http://velnes.si/.

Prosimo, da vašo udeležbo sporočite na  info@velnes.si ali 040 460 514.

 

22. marec je svetovni dan voda. Voda je neprecenljivi vir življenja na Zemlji, temelj našega zdravja, dobrega počutja, lepote, vitalnosti in dolgoživosti.
 
Letos je tema mednarodnega velnes kongresa VODA – vir  zdravja, dobrega počutja in lepote,  zato bodo vsi prispevki na kongresu povezani  z vodo. Pomanjkanje vode, zunaj in znotraj našega telesa vodi v dehidracijo. Ko se rodimo, voda sestavlja 90 % naše telesne mase, ko umiramo od starosti, pa le 65 %. Tudi Nazarov je v svojem delu Aktivna voda za zdravje in dolgoživost zapisal, da zaradi izgube vode začenjamo bolehati in se starati.       
                                                             
Voda je močno povezana z velnesom. Velnes je osebna filozofija posameznika, je celostni življenjski slog in pot do zdravja vsakogar med nami. Pomaga nam pri dobrem počutju, je proces naše osebnostne in osebne rasti, je naša odgovornost za vzdrževanje in ohranjanje zdravja. Velnes kot način življenja vključuje različne dejavnike. Če vsak med nami najprej pri sebi spremeni nekaj na bolje in spremembo ponotranji ter jo vključi v svoje življenje, se bo to poznalo tudi na ravni celotne družbe. Tudi o tem bomo spregovorili na kongresu.
 
Ko vemo, kdo smo, kaj nas veseli in kaj si v resnici želimo ter nas izpolnjuje, postanejo vse okoliščine, del katerih smo, naša izbira. Tako je tudi izbira za udeležbo na mednarodnem velnes kongresu naša in vaša osebna odločitev.
 
Vabimo vas k prijavi in udeležbi.

Mag. Monika Karan

Avtorica in urednica portala velnes.si

Več iz te teme:

Komentarji: