Luka Kovačič. Težje je, bolj zanimivo postane

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Popravek že na začetku. Starša sta mu res v zibelko položila šport. Vendar to, kar je počel  in kar počne, je zgolj izkupiček vsega položenega.

Prihaja iz Kranja, prestolnice in najlepšega gorenjskega mesta, z idilično lego na vhodu v svet slovenskih najlepših gora, kot to mesto opisuje Luka. "Sem iz športne družine, tako da mi je bil šport ”položen že v zibelko”. Skozi mladost sem se ukvarjal z kar nekaj športnimi panogami, vendar so mi misli in sanje vedno uhajale k športom, kjer bi sebe lahko postavil na preizkušnjo, testiral svoje telo in glavo, iskal moje meje, predvsem pa dokazoval, da so ovire le plod domišljije.

ni podpisa
ni podpisa

Dirka Po Franciji za mlajše člane

Tako sem po plavanju in nato dolgoletnem igranju odbojke, pred štirimi leti presedlal na kolo, ki sem ga tekmovalno poganjal vse do leta 2014. Čeprav sem bil tudi član slovenske reprezentance do 23 let in sem kazal kolesarski potencial, me je kolo nekako omejevalo na cesto in na nek ”zaprt” način treniranja. Moje misli so bile vedno bolj pri naravi ter predvsem pri gorah, ki sem jih obiskoval že v otroštvu, občudoval pa vedno, ko sem jih ujel v kotiček očesa. Tako sem se  le stežka odločil, da ”cestaka” postavim v kot, si dam svobodo in se preselim v naravo, predvsem pa v griče in gore.
Že po prvih tekih po okoliških vzpetinah, ki jih v okolici Kranja ni malo, sem ”padel noter” in se od takrat še nisem izvlekel ven. Spoznaval sem nove tekaške prijatelje in postavljal nove osebne rekorde ter preprosto užival.

ni podpisa
ni podpisa

Vertical Storžič 2015

Poleg športnika sem tudi študent fizioterapije, tako da mora vedno ostati nekaj časa za študij. Le tega obiskujem z veseljem, zanimivo je namreč raziskovati delovanje človeka ter s tem iskati vzporednice, kako se izboljšati v športnih dosežkih. Študij mi predstavlja regeneracijo med treningom, ter ´opozorilo´ da je čas tudi za počitek, kljub temu da noge pošteno srbijo. Športni podvigi pa mi nudijo sprostitev glave po študiju, tako da oboje skupaj odlično funkcionira!

Danes je Luka eden od najboljših  turnih smučarjev pri nas. Na pravkar končanem državnem prvenstvu je osvojil srebrno medaljo.

 

Naslovna foto: Lucija Odar

Več iz te teme:

Komentarji: