Maraton se vrača v Ljubljano – in v naša časopisa

Tudi letos bomo izdali posebno prilogo, posvečeno Volkswagen 25. Ljubljanskemu maratonu.
Fotografija: Maraton se je vrnil v naše glavno mesto, jesen je spet taka, kot v Ljubljani mora biti. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Maraton se je vrnil v naše glavno mesto, jesen je spet taka, kot v Ljubljani mora biti. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ko se je svet zaustavil, za dobro leto in še kaj, se tek pravzaprav ni, razen tisti organiziran, na velikih tekmovanjih. Lani jubilejnega, 25. maratona v slovenski prestolnici ni bilo, v zadnjem trenutku je bil preložen – na letos, še enkrat kot 25. po vrsti.
 

Volkswagen 25. Ljubljanski maraton je pred vrati


Tudi tokrat bomo v Delovi hiši ob tej priložnosti pripravili prilogo Maraton, saj je maraton v Ljubljani rasel skupaj z Delovo hišo, predvsem sta tekla skupaj z roko v roki največji tek pri nas in naša priloga Polet.

Veseli smo, ker se maraton vrača v Delo in Slovenske novice, 15. oktobra kot samostojna priloga na 32 straneh.
Pogovarjali smo se z novo glavno organizatorko Barbaro Železnik, ki je nasledila legendarnega Gojka Zalokarja, ki je odšel v pokoj; no, ne še povsem, še bo pomagal.

Jubilejnemu maratonu za na pot je dobre misli namenil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, brez katerega prireditve zagotovo bi ne bilo.

Predstavili bomo tudi vse novosti na maratonu, ki so si jih zamislili organizatorji in ki bodo prireditev postavile na novo; naj opozorimo na sodelovanja z Europo Donno. Vse to bo dodalo ljubljanski prireditvi še prav poseben pridih.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Poleg tega bomo predstavili vse prave in navidezne teke, precej drugače bo vse, saj maratonske sobote v Ljubljani ne bo, postregli bomo z nasveti, kako se teka lotiti, se pomudili pri izbiri tekaških copat in predstavili dve največji maratonski imeni vseh časov: že športno upokojeno Angležinjo Paulo Radcliffe ter superzvezdnika in svetovnega rekorderja, tudi človeka, ki je prvi maraton odtekel pod dvema urama, Kenijca Eliuda Kipchogeja.

Maraton se je vrnil v naše glavno mesto, jesen je spet taka, kot v Ljubljani mora biti. Volkswagen 25. Ljubljanski maraton je pred vrati, pa tudi v časopisu.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Slovenija, Ljubljana, 27.10.2019. Ljubljanski maraton. Start teka na 21 in 42 kilometrov. FOTO: Roman Šipić
Slovenija, Ljubljana, 27.10.2019. Ljubljanski maraton. Start teka na 21 in 42 kilometrov. FOTO: Roman Šipić

Komentarji: