Med nominirankami za nagrado Laureus spet tudi Tina Maze

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Akademija, ki podeljuje laureuse, nagrade najboljšim športnikom, je tudi letos med nominiranke uvrstila eno najboljših alpskih smučark na svetu, Slovenko Tino Maze. Slovesna podelitev nagrad bo 15. aprila potekala v Šanghaju.

V vsaki od kategorij je komisija pripravila seznam šestih nominirancev, poleg Mazejeve pa se bodo v ženski konkurenci za nagrado borile še teniški igralki Serena Williams in Li Na, smučarska tekačica Marit Bjoergen ter atletinji Valerie Adams in Genzebe Dibaba.

V moški konkurenci so nominiranci nogometaš Cristiano Ronaldo, voznik formule 1 Lewis Hamilton, golfist Rory McIlory, tenisač Novak Đoković, motociklist Marc Marquez in skakalec v višino s palico Renaud Lavillenie. V konkurenci ekip pa se bodo za nagrado borili nemška nogometna ekipa, Real Madrid, švicarska moška teniška reprezentanca, evropska reprezentanca v golfu na Ryderjevem pokalu, ekipa formule 1 Mercedes in moštvo košarkarske lige NBA San Antonio Spurs.

Za priznanje športnika, ki je v minulem letu najbolj opozoril nase, se bodo potegovali tenisač Marin Cilić, nogometaša Mario Götze in James Rodriguez, dirkač Daniel Ricciardo in alpska smučarka Mikaela Shiffrin ter švicarska moška teniška reprezentanca. Za povratnika na športna prizorišča bo komisija izbirala med nogometašema Francescom Acerbijem in Diegom Militom, ragbistom Schalkom Burgerjem, atletom Joem Paveyjem, deskarjem Pierrom Vaultierjem in golfistom Oliverjem Wilsonom.
 

Več iz te teme:

Komentarji: