Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Mladi golfisti na domačih in tujih turnirjih

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič
Mirko Kunšič
20. 9. 2017 | 08:09
26. 9. 2017 | 07:09
2:24

Pred  enim največjih letošnjih golf  turnirjev za mlade, Evian junior championship v Franciji, so, nedolgo tega na, že četrtem turnirju Gebruder Weiss (GW), na golf igrišču Smlednik,  igrali tudi trije mladi, ki so že v Franciji. Tam so mladi do 14 let iz 18 držav. Pred desetimi leti je na Evianu igral tudi Jordan Spieth, drugi s svetovne jakostne lestvice profesionalcev.
Večkratna mladinska evropska prvakinja,  Pia Babnik, Kaja Teran, obe iz GK Trnovo in Max Golob  iz GK Trnovo bodo imeli priložnost, da se dokažejo.  Mladi, ki igrajo golf in se udeležujejo turnirjev doma in v tujini, si  z dobrimi rezultati tlakujejo pot na WAGR, svetovno  amatersko  jakostno  lestvico.


Med  devetimi dekleti iz Slovenije je najvišje, na  103 mestu Pia Babnik. Luka Naglič (GK Bled) je prvi med šestnajstimi uvrščenimi mladimi na tej lestvici iz Slovenije,  na 296 mestu. Na nedavnem mednarodnem turnirju  Duke of York, na links igrišču Royal Liverpool, je bil daleč od lanskoletnega  odličnega rezultata in uvrstitve. Letos si je priigral 46 mesto. Je pa blestela njegova  nekdanja klubska kolegica, Vida Obersnel, zdaj GK Arboretum,  ki  je bila med tekmovalci iz 31 držav druga,  pred zmagovalko iz Norveške.
Direktor slovenske podružnice Gebruder Weiss (GW), Aleš Teran povabi na turnir mlade, da se lahko kalijo in nabirajo izkušnje tudi na tem turnirju v svojih rezultatskih kategorijah.  Na Smledniku so v bruto seštevku zmagali mladi; Žan Demšar, Izza Bela Ivanko in Martin Čurić, v dvojicah sta bili najboljši Pia Babnik i n Kaja Teran  Drugo mesto  sta si priigrala Jaka Babnik in Max Golob, tretja sta bila Anže Mušič in Blaž Pauletič.
Bruto zmagovalni par med drugimi, starejšimi, sta Vid in Tomaž Slavec, neto zmaga je šla  paru Marko Šmid in Jože Potočar, drugo mesto pa Taji Volarič in Miranu  Bizjaku. Tretje mesto pa paru Tadej Markun in Marcel Kosi.
Letošnja, slovenska sezona golf turnirjev se bo naslednji  mesec  končala.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine