Na Giro z Američani

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Polet si je zaslužil biti na Giro na drugačen način. Kaj moramo povedati o Dirko Po Italiji? To, da ima dušo, kakršno nima nobena druga dirka na svetu? To, da ima privržence, ki vedo kaj je kolesarstvo. Navdušence, ki vedo, da kolesarska dirka ni cirkus, ni zaslužek, ni poligon za norčije.. ampak šport… najtežji in najlepši šport na svetu!

 

ni podpisa
ni podpisa

Giro je kolesarstvo.

Roza barva vsepovsod. Moški z obritimi nogami, vsepovsod. Moški s pivskimi trebuhi, vsepovsod. Ženske v roza majčkah, vsepovsod.

 

ni podpisa
ni podpisa

Garmin je tesnilni sponzor kolesarske ekipe iz ZDA, ki se imenuje Cannondale Drapac, Education First. Kolesarska ekipa, ki jo vodi Jonathan Waughters, človek, ki kroji usodo profesionalnih kolesarskih moštev na način, ki pelje v prihodnost.

Podjetje Garmin Slovenija iz Šenčurja nas je povabil na nepozabno ekskurzijo.

ni podpisa
ni podpisa

Prišli smo na start 14 etape Gira 2018, sto prvega Gira…

Mestece San Vito al Tagliamento, sobota, prepolno roza barve. Cilj bo na Zoncolanu. Zoncolan je najtežji klanec v profesionalnem kolesarskem svetu! Toliko, da veste. Pa tako blizu Slovenije je. Ne, Angliru je prekratek, Mortirolo je hud ampak ne toliko…

Sprejela nas je ekipa Cannondale Drapac in nas popeljala v zakulisje Gira. Vse smo videli in vse smo pozdravili. Kolesarji na startu so bili zaskrbljeni. Kako naj ne bi bili, če pa imajo na zadnjem obročniku zobnik z 32. zobčki!

ni podpisa
ni podpisa

Potem smo si ogledali celo traso etape. Trikrat smo jih videli, preden so končali na Zoncolanu. Brez Garmina  Slovenija, tega ne bi nikoli doživeli.

In na vrhu, tik za ciljno črto, smo bili v častni loži med starimi znanci s televizije. Vinokurov je dejal, da je Froome hobotnica, Cassani, italijanski selektor je že pred vzponom vedel, da bo Fromme prvi na vrhu, Japonci so se smejali dogodku, ker tam kjer sonce vzhaja Giro sanjajo…

Zoncolan je bil prepoln. Pravijo, da se je trlo 140.000 ljudi! Verjamemo…

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: