Na svetovnem prvenstvu nosijo kopačke narejene v BIH

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

"Pozlačena nitka", logotip svetovnega prvenstva, vrhunski materiali, kengerujeva koža ...  in predano delo žensk je za svetovno prvenstvo v nogometu v Rusiji naredilo 351 parov kopačk za nogometne sodnike!
Za Adidas so do letos naredili več milijonov parov kopačk

"Adidasov najbolj znan model kopačk Copa Mundial se proizvaja že več kot 30 let, naše podjetje je  doslej za Adidas naredilo več kot 12 milijonov parov. To je posebna serija, unikat, in z letošnjim svetovnim prvenstvom bo Adidas ta model verjetno »upokojil«," nam je povedal  Radovan Pazurević, direktor podjetja Sannino iz Prnjavora.

 

ni podpisa
ni podpisa

Ogromno ljudi ve, da se v Rusiji trenutno igra svetovno  prvenstvo v nogometu, malokdo pa ve, da kopačke za sodnike delajo ravno v Bosni in Hercegovini, točneje v Prnjavoru in Derventi.
Tam poleg nogometnih čevljev izdelujejo tudi modno obutev. Skupno 900 zaposlenih na leto naredi 1.8 milijona parov čevljev za izvoz.

"V eni izmeni je okoli 200 delavcev, vsakdo opravlja svoje delo, delamo zelo dobro," pravi Sladjan Milić, direktor proizvodnje.
»Bosna in Hercegovina je peti najvećji izvoznik obutve v Evropi, za svetovno znane znamke smo zanimivi predvsem zaradi poceni delovne sile in zato, ker znamo delati, seveda pa se ne moremo kosati z Azijci. Lansko leto je podjetje Sanino izvozilo za 20 milijonov KM«, je še povedal direktor Pazurevič. Še ena zanimivost, Sanino ima tri lastnike, dva sta Slovenca.

 


 

Več iz te teme:

Komentarji: