Naučimo se jadrati: FreeSpirit Sailing

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Lani smo imeli v Poletu reportažo o sijajnem jadranju v Severni Dalmaciji,  na Murterju, v kraju Jezera. Predvsem smo pisali o tem, da se je tam na slovitih slovenskih jadrnicah Seascape mogoče v nekaj dneh naučiti osnov športnega jadranja. In te osnove še kako prav pridejo, ko se kdo odloči spopasti z večjo jadrnico.

Obljubili smo, da bomo na pomlad spomnili, kdaj se začnejo tečaji, ki so in učenje in šport in dopust. Zdaj dano obljubljeno besedo končno zares držimo.

V jadralnem centru FreeSpirit nudijo šolo jadranja na jadrnicah Seascape 18 in ekskluzivno samo pri njih od aprila do junija tudi na najnovejši Seascape 24, ki je letošnja novost in bo doživela svoj krst v jadralnem centru FreeSpirit. Možnost jadranja s Seascape 24 bo samo v mesecih aprilu, maju in juniju, zato pohitite s prijavami.

Skozi vso sezono potekajo tri in šest dnevni tečaji jadranja z izkušenimi inštruktorji na Seascape 18 in Seascape 24. Na voljo so tri vrste tečajev.

3 -dnevni tečaj

Tri dni jadranja z inštruktorjem, učenje in spoznavanje jadralnih veščin.

Vsakodnevno jadranje okoli otoka Murter.

V ceno je vključeno tudi prenočišče z zajtrkom v hostlu, ki je v okviru šole Free Spirit  in možnost za obilo dobre volje in druženja.

6- dnevni tečaj

Prihod je vedno v soboto zvečer z dobrodošlico vseh udeležencev.

Tečaj se prične v nedeljo zjutraj s kombinacijo teorije in sistematskega treninga z uživanjem v jadranju in z vmesno prekinitvijo za kosilo. Po jadranju je mogoče  supanje in spoznavanje lepot murterskih skritih zalivčkov.

V program je vključeno tudi prenočišče z zajtrkom v hostlu, v petek zvečer pa seveda zaključna večerja z zabavo.

Chasing Kornati

Nova, vzburljiva FreeSpirit dogodivščina, ki se začne na Murtru z dvodnevnim jadranjem in nadaljuje s štiridnevnim jadranjem po nacionalnem parku Kornati. Prihod je v soboto zvečer, kjer vas sprejmejo z večerjo, ki je uvod v jadralski teden dogodivščin. Chase se prične v nedeljo dopoldan z raziskovanjem obale okrog otoka Murter. Tretji dan, v torek zjutraj, sledi  pobeg v nacionalni park Kornati v uvalo Šipnata, kjer bodo tečajniki  nastanjeni do petka. Vsak dan po zajtrku bodo gostje  jadrali in raziskovali prečudovit nacionalni park, njegove otoke in otočke, zvečer pa jih bo pričakala slastna večerja. V  petek, bo  sledilo jadranje nazaj v Jezera in se še zadnja večerja.

Ker tole ni reklama, pač pa napotilo k učenju še enega rekreativnega športnega početja, se boste morali za podrobnosti znajti sami. Kar na splet in www.freespirit.center in smile@freespirit.center sta prava  naslova.

ni podpisa
ni podpisa

Notranjost hostla, skupni prostor, kjer si je mogoče izposoditi sup.

ni podpisa
ni podpisa

Soba v hostlu. Preprosto in lepo.

ni podpisa
ni podpisa

Seascape, jadralni bolid, ki je hiter, okreten in zagotavlja obilo adrenalina.

ni podpisa
ni podpisa

 Notranjost hostla, skupni prostor, kjer si je mogoče izposoditi sup.

ni podpisa
ni podpisa

Pogled na rivo.

Več iz te teme:

Komentarji: