Nepozabna Slovenska avantura

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V nedeljo, 19. junija, se je zaključila letošnja, že trinajsta Slovenska avantura – Adventure race Slovenia. Športna prireditev, ki vsako leto v Slovenijo privabi številne vrhunsko pripravljene športnike, ki jim ogromne razdalje, žulji ter psihični in fizični napori predstavljajo prav poseben izziv. Dogodek, ki ponuja nepozabno doživetje po neskončnih slovenskih lepotah.

Avanturisti so se na 440 km in 260 km dolgo preizkušnjo vzdržljivosti, polno vzponov in padcev, odpravili v petek, 17. junija, ob 10.00 iz Ajdovščine. Na startu so nestrpno čakali na trenutek, ko se bodo lahko odpravili nepozabni dogodivščini naproti. Ekipe so bile razvrščene glede na četrtkov prolog, kratek orientacijski tek, ki je določil njihove startne številke.

Za začetek so se podali na treking od Ajdovščine, preko Predmeje do Cola, kjer so sedli na kolesa in pot nadaljevali skozi Idrijo pa vse do Vrhnike, natančneje do Verda. Tja so prispeli v večernih urah, nato pa jih je čakalo veslanje do Ljubljane. Prve ekipe so na ljubljansko Špico priveslale v soboto, 18. junija,  okoli 9.00 ure zjutraj. Avanturisti so si na obrežju Ljubljanice za hip odpočili, potem pa se naglo podali proti samem centu Ljubljane, kjer jih je čakal orientacijski tek.

V nadaljevanju je ekipe čakal 44 kilometrski treking od Ljubljane pa vse do Črnega Potoka, kjer se je za Popotnike, dvočlanske ekipe avantura zaključila. Za štiričlanske ekipe, Raziskovalce, pa nepozabne dogodivščine še ni bilo konec. Vztrajali so do Velenja, kjer je bil cilj letošnje Slovenske avanture.

Po 177 km kolesarjenja, trekinga in SUPanja so v nedeljo, 19. junija, okoli 10.00 prve ekipe že prečkale ciljno črto. Po treh napornih dneh in dveh neprespanih nočeh so bile ekipe, ki so prispele v cilj, še vedno nasmejane in polne pozitivne energije. Avanturisti so potem imeli  nekaj časa, da si odpočijejo in se okrepčajo, ob 16.00 pa je sledila uradna razglasitev rezultatov, ki so jo vsi nestrpno pričakovali.

V kategoriji Popotnik so si tretje mesto prislužili avanturisti iz ekipe Sigurvegarar iz Slovenije, drugo mesto je pripadlo češki ekipi EPO Safety first, najbolje pa se je v tej kategoriji odrezala ekipa Black Hill/Salomon/OpavaNet, prav tako iz Češke.

V kategoriji Raziskovalec si je tretje mesto priborila češka ekipa Fenix multisport – OpavaNet, drugo mesto je pripadlo češkim avanturistom iz ekipe Black Hill/OpavaNet, zmagala pa je poljska ekipa AR Team Polska.

Organizatorji so za konec vsem ekipam iskreno čestitali in se jim zahvalili za zaupanje, hkrati pa jih povabili na naslednjo Slovensko avanturo – Adventure race Slovenia, ki bo že štirinajsta po vrsti. Ekipe so se, sicer utrujene, a vseeno  polne pozitivnih vtisov in zadovoljnih obrazov, potem odpravile proti domu.

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: