Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Nova slovenska gorskokolesarska & BMX ekipa

Team Sinter
Team Sinter
M.C.
17. 4. 2017 | 08:04
3:24

Pet mladih in zelo hitrih kolesarjev, kolesarsko društvo Rajd ter proizvajalec zavornih ploščic. To so glavne sestavine nove ekipe Sinter Brakes Team, ki bo dirkala na domačih in mednarodnih tekmovanjih, njeni člani pa se bodo borili za najvišja mesta v svojih kategorijah.

Kolesarsko društvo Rajd je eno večjih v Sloveniji, poleg kolesarske šole in upravljanja ljubljanskih kolesarskih parkov pa je zagotovo najbolj znano po vodenju ekip Unior Tools Team in Rajd Funsports. Zdaj na vmesno stopnico vstopa še ekipa Sinter Brakes Team, v kateri so najhitrejši mladi tekmovalci Rajda. Ekipa bo imela štiri tekmovalce v spustu ter enega v BMXu, v načrtu pa so vse dirke domačega pokala Unior Downhill Cup, z izjemo ene vse dirke evropskega pokala iXS v spustu, mladinsko svetovno prvenstvo v spustu, pokal BMX Alpe-Adria ter druge domače dirke. Cilj tekmovalcev je tudi uvrstitev na evropska in svetovna prvenstva.

Ekipa za spust: Rudi Pintar, Marko Niemiz, Vidian Šalehar Rihtar in Žan Pirš
Tekmovalec v disciplini BMX: Matic Berginc

Vodja ekipe Miha Jakopič: “V veliko veselje mi je voditi takšno mlado in perspektivno ekipo. Fantje so pokazali velik potencial in zato smo jim ponudili mesto v novi ekipi, ki jim bo omogočala, da bodo lahko dirkali na visokem nivoju. Trije izmed fantov, ki tvorijo ekipo za spust, so prestopili v starejšo kategorijo U17 in zato je pred sezono težko napovedati kakšna bodo razmerja moči, vsekakor si želim redne uvrstitve na oder za zmagovalce na dirkah serije Unior Downhill Cupa, na dirkah evropskega pokala iXS pa uvrstitve v prvo deseterico. Od edinega mladinca v ekipi Rudija Pintarja pa glede na lanske predstave pričakujem dominacijo v domačem pokalu in uvrstitve med najboljših osem v evropskem pokalu.
V BMXu bo barve ekipe branil Matic Berginc, ki bo nastopal na dirkah serije Alpe-Adria. Matic bo letos nastopal v najmočnejši kategoriji pokala, zanj pa si želim preboj v finale na večini dirk. Tam z ramo ob rami nastopa osem tekmovalcev in možno je čisto vse.”

Sinter Ljubljana d.o.o. je vodilni proizvajalec zavornih ploščic za osebna in tovorna vozila, več let so z inovativnimi izdelki prisotni tudi v kolesarstvu. Jan Tomažič, vodja marketinga pri Sinterju: “Kolesarstvo v Sloveniji je že nekaj let na visokem nivoju, zato smo veseli, da lahko mladim omogočimo pogoje za razvoj svojega talenta. Sodelujemo z zelo profesionalno ekipo, ki nam bo tudi v pomoč pri hitrejšem razvoju in optimizaciji naših zavornih ploščic. Poskrbeli bomo, da bodo imeli tekmovalci dobre pogoje za svoj razvoj, tako bo lahko tudi ekipa skozi leta rasla in se širila.”
Poleg Sinterja in Rajda so glavni partnerji ekipe še Mestna občina Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, kolesarsko orodje Unior, Alpinestars in kolesarski center Funsports.
Prva dirka za novo ekipo Sinter Brakes team bo Downhill Lošinj – dirka mednarodne kategorije C1 je hkrati tudi prva dirka serije Unior Downhill Cup, na sporedu pa bo 22. in 23. aprila.

 

Grega Stopar

Foto: Anže Furlan

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine