Nove oči za vaš mobilni telefon

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Je že tako, da mi morski zrak ne da spati. Doma z lahkoto svoje smrčanje povlečem do vsaj 6 ure zjutraj, tukaj me pa Lošinjski komarji in orkester škržatov vsako jutro vržejo iz Bravie že pred sončnim vzhodom. No, vsaj sonce imamo, kar za naše kraje ne morem trditi. Danes sem se, kot vsako jutro, s kolesom odpravil raziskovati nove, še neodkrite poti  največjega otoka v Jadranu (vsaj po besedah domačinov je tako, mene so učili drugače…ampak, naj jim bo) ter se znašel na gričku, kjer se nahaja Provenienza, razgledna točka, iz katere se vidi skorajda cel otok, skupaj z Unijami, Ilovikom, Suskom, Srakani, Pagom, Cresom…..skratka, razgled je res dih jemajoč.

Ko sem hotel  posneti nekaj dobrih fotkic takoj, ko je rdeča krogla začela svojo pot po nebu, sem seveda ugotovil, da sem fotoaparat pozabil doma. Imel sem samo mobilnik. In še to ne ravno najboljši. Slike niso ravno uspele…so le bleda senca tistega, kar sem videl. Na poti nazaj v kamp sem razmišljal, kako za vraga niso, pri vsej obstoječi tehnologiji, ki zajema zvok in sliko, naredili nekakšen »plug-in«, nastavek z objektivom za mobilnik?

No, saj so ga, ampak tega do danes nisem vedel. Podjetje Exo Lens, seveda spet iz dežele Geronima, je na trg postavilo izdelek, ki se ga nebi sramovali tudi v kakem foto studiu. Obenem je pa tako »mini«, da ga lahko vzamemo s seboj povsod, kamor nas pot na kolesu, kajaku, hribih vodi.

Optiko so si »izposodili« pri nemškem »wunderkindu« Zeissu in vse skupaj zapakirali v robusten , 18mm širokokotni objektiv. Obljubljajo, da bodo tekom leta na trg lansirali še macro in tele objektiv. Super, ni kaj, dokler ne prebereš čisto vsega. Trenutno je zadeva dobavljiva izključno le za »sadjarske telefone«. Saj veste, pogrizeno jabolko…Izum pokojnega Štefana.

Obljubljajo pa, da se bodo prilagodili tudi drugim znamkam. Stvar pa tudi ni poceni. Od 50 zelencev  na oni strani Atlantika. Ampak, kdor hoče res vrhunske fotografije in ne meglice na ekranu, ki sem jo pridelal danes jaz, bo z veseljem odštel ta čičing. Hm, kaki pa morajo biti »selfiji« s takim objektivom…??

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: