Novi Ljubljančani. Ljubljana Gusto Xaurum

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Na ljubljanskem gradu je bila  predstavitev ekip Kolesarskega društva Rog in sicer ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana in moške kontinentalne ekipe Ljubljana Gusto Xaurum.

Predstavljamo najprej fante

Ljubljana Gusto Xaurum je nov, osvežen obraz kontinentalne kolesarke ekipe, iz katere je prišlo nekaj vrhunskih kolesarjev na svetovni ravni. Sestavlja jo 16 kolesarjev iz Slovenije, Avstralije, Tajvana, Hrvaške in Japonske. V letošnjem tekmovalnem programu imajo predvidenih več kot 65 dirk na dirkah UCI po Evropi in Aziji.

ni podpisa
ni podpisa

Na predstavitvi so sodelovali vsi člani ekipe, razen tekmovalcev iz Avstralije, Tajvana in Japonske, ki se ekipi pridružijo konec meseca, so pa navzoče pozdravili prek video posnetkov.

Udeležence je prek videa prav tako nagovoril častni konzul Republike Slovenije v avstralski zvezni državi Viktorija Eddy Kontelj, potomec slovenskih staršev in velik podpornik ekipe Ljubljana Gusto Xaurum v Avstraliji.
S Tajvana se je oglasil tudi generalni direktor proizvajalca koles Gusto Harry Liao, ki je poudaril, da so se za opremljanje moške ekipe in finančno podporo odločili zaradi njene ideje povezovanja mladih talentiranih kolesarjev z vsega sveta, saj je to zelo zanimivo tudi za mlade kolesarske upe iz Azije.

ni podpisa
ni podpisa

Predstavnik podjetja Xaurum je izpostavil pomen ekipnega dela, spoštovanja vsakega posameznika in vzajemne podpore, ki so enako pomembni tako v športu kot poslovnem svetu. Ker so vse to videli v ekipi Ljubljana Gusto Xaurum in ker podpirajo razvoj mladih športnikov, so se odločili za sponzorstvo.

Direktor ekipe Ljubljana Gusto Xaurum Tomaž Poljanec je med drugim poudaril:

"Počaščen sem, da smo na predstavitvi dveh ekip, ki prihajata iz KD Rog, ki ima s svojo tradicijo in znanjem odlično kolesarsko šolo in ki izredno pozornost namenja mladim in je eno redkih kolesarskih društev na svetu, ki ima tudi vse sekcije, v katerih se kalijo mladi kolesarke in kolesarji. Tudi v ekipi Ljubljana Gusto Xaurum veliko pozornost namenjamo razvoju talentiranih mladih kolesarjev, naša želja je postati ena najboljših razvojnih ekip v kolesarskem svetu, ki bo zanimiva za domače in tuje kolesarje, ki bodo lahko od nas vstopali v najbolj vrhunske kolesarke ekipe. "

 

Več iz te teme:

Komentarji: