ORANŽNI TELOVADCI NA TITOVEM TRGU

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V soboto 22. junija 2019 od 8. ure dalje, bo Velenje gostilo vseslovensko srečanje skupin Društva Šola zdravja (DŠZ) "Telovadimo v Velenju 2019". Zbrale se bodo skupine z vseh koncev Slovenije. Lahko pričakujemo čudovit prizor oranžnih telovadcev na Titovem trgu. Velenje je letos nova lokacija za srečanje vseh skupine DŠZ, saj so srečanja deset let zapored organizirali na Tartinijevem trgu v Piranu. Leto 2019 pa je za društvo prelomnica, saj so se pred desetimi leti (oktobra 2009) uradno ustanovili.


Prisotne bodo nagovorili iz Mestne občine Velenje in predsednica DŠZ Zdenka Katkič. Po pozdravnih nagovorih, bo sledila vadba, ki jo bo vodil idejni vodja in ustanovitelj tega društva Nikolay Grishin, ruski zdravnik in manualni terapevt. Člani društva so vajeni telovaditi po lepem in slabem vremenu, tako bo tudi tega dne. Ustavi jih lahko zelo slabo vreme s padavinami, kar se, po napovedi sodeč, ne bo zgodilo. Srečanje v Velenju bo, poleg skupinske telovadbe, vseboval tudi spremljevalni program: ogled Velenja z lokalnimi vodiči, vodeni sprehod do velenjskih jezer, vodeni ogled muzeja premogovništva in obisk poletne prireditve PLJUSK s pestro izbiro brezplačnih športnih aktivnosti.

Društvo Šola zdravja danes ima 192 skupin, ki delujejo v 76 občinah in štejejo čez 4200 članov, ki vsako jutro, ne glede na vremenske razmere, telovadijo na javnih površinah po vsej Sloveniji. Število novih članov vse bolj narašča, kar gre v prid zdravju vseh državljanov. Prav taka skupinska srečanja z jutranjim razgibavanjem po različnih slovenskih regijah, pripomorejo k boljšemu informiranju in osveščanju ljudi o pomembnosti vsakodnevne telesne dejavnosti za naše zdravje.


Program podpira Ministrstvo za zdravje RS in je del aktivnosti Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s katerim želimo izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva. Izvedbo projektov Jutranja telovadba 1000 gibov in Festival aktivnega staranja je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Športne unije Slovenije.
Več informacij dobite na spletni strani društva: www.solazdravja.com


Neda Galijaš
Društvo Šola zdravja
 

Več iz te teme:

Komentarji: