Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Park za ulično vadbo v Komendi

ni podpisa
ni podpisa
Uredništvo
10. 7. 2017 | 12:07
1:57

'Street workout' ali ulična vadba je trening z lastno težo na prostem. Odvija se v naravi, na ulicah oziroma v tako imenovanih 'street workout parkih', ki v zadnjih letih množično vznikajo tudi po številnih slovenskih krajih. Gre za neformalno vadbo, ki temelji na druženju in medsebojni pomoči, je brezplačna in na voljo kadarkoli. Vse več slovenskih občin razume in podpira pomen športnega udejstvovanja in zdravega druženja predvsem med mladimi, zato tudi v svojih krajih postavljajo parke ulične vadbe.

Za vadbo so običajno na voljo drogovi (vese za vzgibe) ter bradlje različnih višin in postavitev, ki omogočajo vrsto različnih vaj, vsem pa je skupno delo z lastno težo. Kot šport oziroma vadba v povojih v Sloveniji še nima svoje krovne panožne zveze, zato je vlogo neformalnega promotorja gibanja prevzel Simon Grižon, ki prek svojega spletnega portala Street Workout Slovenija in Športnega društva Jekleno telo deli koristna znanja o treningih, prehrani, filozofiji gibanja in predvsem povezuje ljubitelje te aktivnosti, ki jih je tudi v Sloveniji že nekaj tisoč. »Šport na prostem je brezplačen, mladi se socializiramo na zdrav način, pomagamo drug drugemu, delujemo kot vzorniki mlajšim generacijam, obenem pa pridobivamo nove prijatelje. Pri ulični vadni ne gre zgolj za šport, gre za ustvarjanje novih družbenih okvirjev.«

Vsak dan vidimo več ljudi, ki aktivno telovadijo v parkih. Tudi občine s svojimi župani na čelu vse bolj ugotavljajo, da so investicije v ulično vadbo vredne posluha, saj mladim resnično nudijo zdravo okolje za socializacijo in razvoj v vseh pogledih. Naj šport postane pravica vseh, 24 ur na dan, na prostem, vedno na voljo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine