Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Peš iz Maribora do Monaka

ni podpisa
ni podpisa
Pripravil Luka Štucin
11. 5. 2015 | 11:05
11. 5. 2015 | 11:05
1:49

V zadnjem obdobju je po ugotovitvah Zavoda za turizem Maribor - Pohorje v izjemnem porastu prečenje Alp, tako med gorskimi kolesarji, pohodniki kot alpinisti. Med njimi je tudi nemški novinar Jörg Wunram, ki si je za svoj novi podvig zadal prečkanje Alp od vzhoda proti zahodu. Pred dnevi se je peš podal iz Maribora preko Pohorja do Monaka.

Novinar severnonemške radiotelevizije NDR (Norddeutscher Rundfunk) s sedežem v Hamburgu je pred dobrim desetletjem prehodil Alpe od severa proti jugu oziroma od Münchna do Benetk, zdaj pa bi Alpe rad prečkal od vzhoda proti zahodu.

V stotih dneh, ko namerava prispeti v Monte Carlo, bo prehodil okoli 1300 kilometrov. Pri tem bo prečkal ozemlja šestih držav (Slovenija, Avstrija, Italija, Švica, Francija, Monako).

Pot je začel 1. maja zjutraj v Mariboru. Prvi dan se je podal od vznožja na vrh Pohorja, mimo Mariborske ter Ruške koče vse do slapa Šumik, kjer je na Treh kraljih prespal. Drugi dan ga je pot vodila mimo Črnega jezera na Osankarico do Koče na Pesku in mimo Lovrenških jezer na Ribniško kočo. Tretji dan je šel do Koče na Kremžarjevem vrhu in v Dravograd.

V ponedeljek je z nahrbtnikom na ramenih zapustil Slovenijo in svojo pot nadaljuje v Avstriji. Kljub temu da je poleg sonca izkusil tudi dež, meglo in celo točo, je nad Pohorjem navdušen. V svojem blogu je poleg naravnih lepot opisal tudi srečanje s kmalu brezposelno kuharico na planinski koči, ki vse svoje upe polaga v zadetek na loteriji, spoznaval pa je tudi zgodovino osamosvojitvene vojne Slovenije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine