Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Pohod ob žici in Tek trojk 2018 se je začel!

ni podpisa
ni podpisa
M.C.
5. 5. 2018 | 12:05
4:03

Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana bosta od 3. do 5. maja 2018 pripravila tradicionalni, že 62. pohod Pot ob žici. Gre za največjo športno-rekreativno prireditev pri nas, ki vsako leto privabi več kot 30.000 udeležencev. Največ udeležencev običajno privabi pohod po poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev - zato tudi ime Pot ob žici. Prireditev je namenjena vsem, tako najmlajšim kot starejšim, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo preživeti dan v dobri družbi, sproščenem vzdušju ter spoznati Ljubljano s pohodniške perspektive.

ni podpisa
ni podpisa

Foto: Blaž Samec
Pohod za osnovne šole

V petek, 4. maja 2018 bo potekal pohod za učence osnovnih šol. Šola se vključi na pohod na kontrolni točki, ki jo je sporočila ob prevzemu kartončkov in prehodi en, dva ali tri odseke na trasi po Poti ob žici, odvisno od starosti udeležencev.


Pohod za srednje šole

V petek, 4. maja 2018 bo potekal pohod za učence srednjih šol. Šola se vključi na pohod na kontrolni točki, ki jo je sporočila ob prevzemu kartončkov in prehodi štiri odseke (pol poti) na trasi po Poti ob žici.


Krajši rekreativni pohod

V soboto, 5. maja 2018 boste udeleženci lahko prehodili del Poti ob žici in na cilju pridobili posebno spominsko značko. Udeleženec se vključi na pohod na kontrolni točki, ki mu najbolj ustreza in pohod zaključi na Kongresnem trgu. Na poti je šest kontrolnih mest:


Rekreativni pohod na 35 km

V soboto, 5. maja 2018 boste udeleženci lahko v celoti prehodili Pot ob žici in si ob tem pridobili posebno spominsko kolajno. Udeleženec se vključi na pohod na kontrolni točki, ki mu najbolj ustreza in prehodi Poti ob žici. Na poti je osem kontrolnih mest, ki so hkrati štartna in ciljna mesta.

 

ni podpisa
ni podpisa

Foto: Roman Šipič

 

Tek trojk je edinstvena tekaška prireditev. Edinstvenost teka in lepo speljana trasa vsako leto privabita več tekačev, ki se med seboj pomerijo na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3.000 metrov na trasi za osnovne in srednje šole. Posebnost teka je v tem, da mora trojica tekačev (moški, ženske ali mešana ekipa) ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. To je tudi rezultat, ki se upošteva kot rezultat trojke. S takšnim načinom tekmovanja želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti, saj šteje čas, ki ga doseže najšibkejši člen trojke, zato mu morata morebiti bolje pripravljena člana ekipe pomagati, ga bodriti in motivirati.


Tek trojk za članske in veteranske kategorije na 12,5 in 29 km

Tek trojk ima štart na Stritarjevi ulici, cilj pa na Kongresnem trgu in se bo odvijal v soboto, 5. maja 2018 s pričetkom ob 9.00 uri za tekače na 12,5 km in ob 9.30 uri za trojke na 29 kilometrski preizkušnji.


Tek trojk za osnovne šole na 300 m

Tek trojk za OŠ ima svoj štart pri Gostilni Livada, na Hladnikovi ulici 15, cilj pa na Kongresnem trgu in se bo odvijal v soboto, 5. maja 2018 s pričetkom ob 9.10 uri.

Tek trojk za srednje šole 3000 m

Tek trojk za SŠ ima svoj štart pri Gostilni Livada, na Hladnikovi ulici 15, cilj pa na Kongresnem trgu in se bo odvijal v soboto, 5. maja 2018 s pričetkom ob 9.00 uri.

 

Naslovka: Borut Živulovič/BOBO

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine