Poletna osvežitev: hladna pijača z limeto

Kdor pravilno pije, tega zdravje ne zvije. V poletni vročini je težko najti pijačo, ki nas odžeja, brez da bi vsebovala sladkor.
Fotografija: To slastno hladno pijačo popijte takoj, če pa vam ostane za pozneje, pa kasneje dodajte še ledene kocke, da bo imela enako teksturo, kot ste jo pripravili. FOTO: Arhiv Polet/Shutterstock
Odpri galerijo
To slastno hladno pijačo popijte takoj, če pa vam ostane za pozneje, pa kasneje dodajte še ledene kocke, da bo imela enako teksturo, kot ste jo pripravili. FOTO: Arhiv Polet/Shutterstock

Poleti največkrat posežemo po osvežilnih pijačah, kot so vse vrste limonad, ledeni čaj, tonik, a večina jih običajno vsebuje veliko sladkorja in ne potešijo žeje.

Kot alternativo tem napitkom predstavljamo preprost recept za osvežilno pijačo z limeto, a brez sladkorja.

Hidracija je za naše telo pomembna predvsem poleti, saj s potenjem izgubimo več tekočine kot sicer, še posebej pri športu na prostem.

Zato je pomembno, da imate vedno s seboj steklenico vode ali kakšne druge osvežilne pijače. V primeru, da ste naveličani vode, priporočamo naslednji hladen napitek z limeto.

Sestavine in priprava osvežilnega napitka z limeto

6 olupljenih limet ½
skodelice medu nekaj listov sveže mete
2 skodelici hladne vode
6 skodelic ledu

Vse sestavine dajte v mešalnik in jih mešajte, dokler se led ne razdrobi na majhne koščke. Morda boste morali dodati več ledu ali več vode, da ta pijača ne postane pregosta. To slastno hladno pijačo popijte takoj, če pa vam ostane za pozneje, pa kasneje dodajte še ledene kocke, da bo imela enako teksturo, kot ste jo pripravili.

Nasvet: Napitek lahko prilagodite svojemu okusu in namesto limete dodate kakšno drugo sadje po lastni izbiri.

Komentarji: