Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Borovničeva rezina

ni podpisa
ni podpisa
Tanja Drinovec
30. 6. 2018 | 09:06
2:09

Če se v vas nahaja vsaj kanček nabiralniškega nagona, potem se v teh dneh prav gotovo pasete po hladnih zelenih gozdovih in priklonjenih hrbtov sledite vonju borovnic, ki v začetnih poletnih dneh veje naokrog. Prečudoviti plod naših gozdov, sveta borovnica o kateri smo že govorili. Njena svetost v zdravilnih učinkih jo je moderno uvrstila med super živila. Kakšna sreča, tako dobra in tako zdrava. Običajno, kar je zelo zdravo ni tako zelo okusno. Borovnica pa kipi od zdravja s svojimi vitamini minerali, antioksidanti in njenimi dobrodejnimi učinki na naše zdravje.


Tokrat se bomo posladkali z lahkimi in sočnimi borovničevimi rezinami. Ko bomo končali s svojim treningom, nam bodo moči in sladkorja v kri vrnile prav te.

 

Za pekač cca 25 x 35 cm potrebujemo:
Testo:
350 g pirine moke
220 g  masla
120 g kokosovega ali rjavega sladkorja
1 jajce
Vanilja, ščepec soli
Nadev:
250 g skute
2 jajci
Sladkor cca 100 g (po okusu)
Rum, limonina lupina, vanilija
500 g borovnic
Cimet klinčki
Cramble:
200 g pirine moke
100 g masla
100 g rjavega sladkorja
sol

ni podpisa
ni podpisa


Priprava:
Iz sestavin za testo zmešamo vse sestavine v gladko testo s katerim obložimo pomaščen pekač debeline približno  3- 5 mm. Zmešamo vse sestavine za nadev v gladko zmes in jo premažemo čez testo. Po nadevu potresemo borovnice, ki smo jih posladkali po želji, pokapljali z nekaj limoninega soka in potresli z vaniljevim sladkorjem, cimetom in klinčki. Nazadnje še zmešamo sestavine za drobljenec (cramble) v drobljivo suho zmes. To gosto potresemo po borovnicah in damo v ogreto pečico. Pečemo na temperaturi 175 stopinj približno 35 minut, da lepo porjavi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine