Poletov recept: Franjine ploščice

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ker se vaša kolesarska forma neustavljivo približuje vašemu višku in s tem tudi največjemu kolesarskemu prazniku torej Maratonu Franja, bomo danes pripravili znamenite energijske riževe ploščice, ki so že pred nekaj časa obnorele kolesarski svet in vam bodo v pomoč, ko boste premagovali še poslednje strme klance pred dnevom D.


Po izgledu meni osebno ne tako zelo privlačne njihov okus pa preseneti v pozitivnem smislu. Priznam, da sem bila pri izdelavi ploščic rahlo skeptična glede končnega izida. Vendar je družinska premierna degustacija uspela, moji otroci pa so jih pospravili v svoje športne torbe in ploščice so z njimi odromale na njihove treninge.

 

ni podpisa
ni podpisa


Dobra stran riževih ploščic poleg dobre kalorijske učinkovitosti in lahke prebavljivosti je tudi njihova cena. Za ceno dveh ali treh v trgovini kupljenih dobite pri izdelavi riževih vsaj 10 do 15 ploščic, ki jih dobro shranjene v hladilniku lahko držite kar nekaj dni. Z okusi pa se kot pri vsaki kuhinji lahko poigrate in malo poimprovizirate. Seveda lahko uporabite surovine, ki jih imate v vaši shrambi in po vašem okusu.

 

ni podpisa
ni podpisa


Za približno 12 ploščic potrebujete:
170 g riža za kuhanje rižot (ne dolgozrnatega!)
270 ml vode
2 žlici kokosovega olja
Cimet
1 žlica kokosovega sladkorja
100 g kremnega sira
30 g meda ali agavinega sladkorja
Limonina lupina
Pest goji jagod
Pest posušenih malin (opcijsko)
Ščepec soli

 

 

ni podpisa
ni podpisa

Priprava:
V vodo damo riž, kokosovo olje sladkor, limonino lupino, sol in cimet. Kuhamo, da zavre in še toliko časa, da vsa tekočina povre. Nato vmešamo kremni sir dokler je riž še topel. Dodamo še agavin sirup, jagode in maline. Nastalo zmes napolnimo v vrečke z »zadrgo« in jih enakomerno sploščimo na željeno debelino 3- 6 mm. Vrečke damo čez noč v hladilnik. Naslednji dan zmes damo iz vrečke in jo razrežemo na poljubne ploščice. Zavijete jih v alufolijo in preostane vam samo še, da se z njimi v žepih vašega kolesarskega dresa odpeljete na pot. Srečno!

Več iz te teme:

Komentarji: