Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Granola za zajtrk

ni podpisa
ni podpisa
Tanja Drinovec
26. 7. 2017 | 08:07
2:33

Kako pomemben in učinkovit je zdrav začetek dneva in z njim neposredno povezan super hranljiv zajtrk, vemo prav gotovo čisto vsi. Poznam pa zelo veliko ljudi, ki se tega prav dobro zavedajo pa vendar jim ta del dneva povzroča ne malo preglavic. Običajno zaradi časovne stiske torej lastne neorganiziranosti ali pa, ker z leti niso uspeli prepričati sebe in svojega organizma, da je to pravzaprav velika usluga in dobrobit, ki jo lahko storijo in ponudijo sebi. Saj vemo, že stari grški Hipokrat  je menil, da je hrana naše najboljše zdravilo. Sama spadam med tisto vrsto ljudi, ki brez jutranjega obreda, ki se mu reče zajtrk niti nisem zmožna normalno funkcionirati, pa naj bo to narobe ali prav, tako pač je.


Za zajtrk vam v današnjem receptu kot idejo ponujam domačo granolo iz oreščkov in kosmičev, ki si jo lahko pripravimo v večji količini, shranimo v kozarček na zalogo in s pridom večkrat zaužijemo na primer z jogurtom.
Vemo, kako bogati so oreščki vseh vrst z zdravimi maščobami in vitamini, poleg tega pa tudi zelo hranljivi. Prav tako kosmiči. Čar granole je tudi v tem, da si skombiniramo sebi priljubljene sestavine.
Čisto po pravici je sveža hrustljava mešanica prava poslastica. Po svojem polnem okusu, hrustljavosti  in svežini se ne more primerjati z kupljenimi pripravki. Seveda govorim v prid naši domači granoli.

Moj recept za količino manjšega kozarca marmelade:
Žlica kokosovega olja
Žlica kakavovega masla (lahko tudi običajnega)
2 žlici medu
Žlica agavinega sirupa
3 pesti ovsenih kosmičev
2 pesti na lističe narezanih mandljev
Manjša pest orehov
Manjša pest olupljenih pistacij
Manjša pest kokosa
Cimet
kakav
ščepec soli


Priprava:
V kozici stopimo kokosovo, kakavovo maščobo, med in agavin sirup. Dodamo vse oreščke, kosmiče in ostale sestavine. Dobro premešamo. Celotno zmes razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču. Pečemo v pečici pri temperaturi 180 stopinj približno 15 minut.
Vse skupaj ohladimo in pospravimo v kozarec ali postrežemo na  primer z grškim jogurtom. Po želji lahko ohlajeni granoli dodamo še čokoladne kapljice ali koščke suhega sadja. Ne bojte se eksperimentiranja.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine