Poletov recept: Kubanski sendvič

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Najlažje in obenem najbolj neodgovorno bi bilo ostanke zalučati v smeti in si pripraviti novo kosilo ali večerjo.  Osebno mi je ostalo kar nekaj svinjine, ki je bila pripravljena na različne načine, nekaj sem jo imel še surove. Popolno za kubanski sendvič!

Kubanski sendvič se je množično populariziral na Floridi, kjer ga poznajo v obliki pečene svinjine, šunke, kumaric, gorčice in švicarskega sira, močno stisnjenega med dva kosa kruha ali štručke in zapečenega do zlatega. Čeprav gre za izjemno enostaven recept, tem sendvičem ne manjka okusa in energije, kar pomeni, da predstavljajo krasno malico na poti, ali pa večerjo po težkem dnevu v službi. Recept lahko prilagajate po svojih željah, predvsem kar se tiče izbire mesa in sira. Ne pozabite, za perfekten kubanski sendvič priporočamo močnejšo gorčico, po možnosti tisto, živo rumeno, saj veste, da se izognemo reklami.

Za dva zapečena kubanska sendviča potrebujemo:

1 štručka, narezana na pol
1 žlica gorčice (močnejše)
2 rezini vašega najljubšega sira
2 tanki rezini praktično katerekoli svinjine, ki jo imate pri roki
2 rezini kuhane šunke
2 kisli kumarici

Priprava: 

Tanke rezine svinjine zapečemo na oljčnem olju, dokler ne dobijo lepe skorjice, a vseeno ostanejo mehke in skoraj rožnate. Ko je svinjina pečena, vam preostane le, da sestavite sendvič in ga vržete v toaster ali na ponev za žar. Če ste svinjsko razpoloženi, pečenemu mesu in kuhani šunki dodajte še hrustljavo zapečeno svinjino, za trojni svinjski užitek!

Več iz te teme:

Komentarji: