![ni podpisa](https://www.delo.si/media/images/20200909/462867.width-660.jpg?rev=0)
Neomejen dostop | že od 9,99€
Na naših straneh smo pogosto pisali o dobrih straneh čokolade in njeni uporabnosti v jedeh, ki jih lahko zaužijemo takoj po vadbi, ko naše telo nujno potrebuje energijo za nadaljevanje dneva. Mišice se najbolje obnavljajo sicer z beljakovinami, a mlečne čokolade naprimer ne bomo pogosto zasledili v športnih receptih, precej bolj pogosto se v njih pojavlja temna čokolada. V naši rubriki spreminjanja sicer nezdravih jedi v zdrave, smo za pripravo vroče čokolade namesto mlečne uporabili črno in vročo čokolado naredili boljšo za aktivne ljudi in tiste, ki več počivajo.
Tisti, ki ste v športno prehrano in potrebe vašega telesa po vadbi vrgli veliko ur premisleka, lahko v naslednji recept čokoladnih kokosovih grižljajev vržete še dve žlički beljakovinskega praška, za ostale to ni potrebno, saj imajo grižljaji že dovolj beljakovin. Pojemo lahko 2-3 po vadbi, več ne, saj vsebujejo ogromno energije in so zatorej najbolj primerni po napornem dnevu ali naporni vadbi.
Čokoladni kokosovi grižljaji
Za približno 30 kroglic potrebujemo:
Priprava:
Vse sestavine vrzite v multipraktik ali blender dokler se ne povežejo v lepljivo maso. Oblikujte grižljaje po želji. V hladilniku lahko zdržijo tudi do 7 dni.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji