Poletov recept: Nebeška malica z avokadom

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Nekatera živila so tako vsestranska, da nam ne služijo samo za zdravje, ko jih jemo, ampak imajo še druge namene in načine uporabe. Najbolj znan prizor s katerim lahko povežemo hrano in kozmetiko, je ženska, ki si na svoj obraz nanese jogurt in na oči postavi dve rezini kumare. Ne boste verjeli, ampak obstaja ogromno živil, s katerimi si lahko še bolje pomagamo na sto in en način. Tokrat je zvezdnik našega prispevka avokado, s katerim si ne polepšamo življenja, temveč še kaj drugega, kar tako, sproti.

Superživilo

Zelena bomba zdravja, mu pravijo nekateri in z globalizacijo mehiške hrane, predvsem omake guacamole, ste ga najbrž tudi sami že poskusili. Odličen je, najsibodi na popečenem kosu kruha, solati in omaki, ali pa če ga nanesete na kožo. Z avokadom v svoje telo vnesemo veliko enkrat nenasičenih maščobnih kislin, vitamina C, vitamina E in antioksidantov - koktejl za nego kože. Avokado vsebuje lep delež kalija, kar pomaga pri zmanjševanju podočnjakov in zateklosti obraza. Pa še nekaj: če se počutite napihnjene, je avokado dobra rešitev za prenasičenost telesa s soljo, saj iz telesa izloča višek natrija.

Hiter poletov recept za guacamole

Potrebujemo:

dva paradižnika
avokado
majhno čebulo
sol in poper
polovičko limone

Priprava:

Paradižnik in avokado narežite na manjše kocke, čebulo na drobno sesekljajte, zmešajte vse sestavine začinite in privoščite še močan stisk limone. Še enkrat zmešajte in voila! Popecite kruh, nanj namažite guacamole in ga prekrijte z jajcem na oko. Nebeški zajtrk!

Več iz te teme:

Komentarji: