Poletov recept: Službeni sendvič

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V modernem svetu ljudje v veliki večini nimajo dovolj časa, da si privoščijo obilno malico ali kosilo med službo, zato je treba delo praviti doma in malček improvizirati. Solat za malico se lahko hitro prenajemo in sendviči so vedno na voljo, zato se lahko hitro prekršimo ali zasičimo s preštevilnimi odghodi v bližnje pekarne. Sendvič za malico mora biti poln hranilnih snovi, da dobite energijo za nadaljevanje delovnika, obenem pa mora biti dovolj lahek, saj ni hujšega, kot če se vam na sestanku ali pa za pisalno mizo začnejo zapirati oči.

Naš tokratni recept temelji na polnozrnatem kruhu in namazu iz čičerke - humusu. Dodamo še nekaj stranskih dobrot in dobimo popolno malico.

Veseli sendvič

Za sendvič potrebujemo:

  • Polnozrnat kruh ali toast
  • 2-3 tanke rezine tempaha ali tofuja
  • 1-2 rezini paradižnika
  • 1/2 na drobno sesekljane čebule
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlica humusa (lahko je običajen ali pekoč)
  • 1/4 skodelice kalčkov

Priprava:

Ker gre za sendvič je priprava zelo preprosta, a vseeno kar dolgotrajna. Na ponvi popražimo čebulo, to nam vzame približno pet minut. Dodamo žlico balzamičnega kisa in na šibkem ognju pražimo še 15-20 minut. Morda boste vmes potrebovali malček vode, da se čebula ne bo prijela ponve in se zažgala. Začinite po želji.

Tempeh ali tofu narežite na tanke rezine in jih popecite na drugi ponvi, ali pa jih vrzite v pečico za 20 minut na 180 stopinj celzija.

Polnozrnati kruh je lahko povsem svež, lahko pa uporabimo tudi nekaj dni starega, ki pa ga moramo popeči pred serviranjem.

Sendvič sestavite skupaj, ne pozabite na humus, paradižnik in kalčke!

Sendvičev seveda lahko pripravite več, jih zapakirate v vrečko in jih odnesete v službo. Pa dober tek!
 

 

Več iz te teme:

Komentarji: