Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Pričakovanja so visoka

ni podpisa
ni podpisa
Gorazd Penko
30. 12. 2016 | 09:12
31. 12. 2016 | 11:12
4:24

Minula zelo uspešna sezona za kolesarke ekipe BTC City LJUBLJANA se je komaj končala, vsa pozornost pa je že usmerjena v prihajajočo sezono. Priprave na novo sezono za dekleta so se zečele ob začetku decembra. Na začetku bolj individualno, v bolje stoječih okoljih pa so se že začele skupne priprave in testiranje nove opreme.

Moštvo bo v prihodnji sezoni nekoliko spremenjeno, saj so ga zapustile Anna Plichta, Martina Ritter in Olena Pavlukhina. Vse so si našle po svojih besedah boljše sredine. Nadaljnjo zvestobo moštvu pa so potrdile Eugenia Bujak, Mia Radotić, Jelena Erić, Corina Lechner, Polona Batagelj in Urša Pintar. Okrepitvi v ekipi bosta Švedinja Hanna Nilson in Italijanka Anna Zitta Stricker. Imenovane bodo jedro ekipe in bodo nosile glavno breme v sezoni. Za tako majhno moštvo bo sezona dinamična in zelo dolga. V drugi polovici moštva bodo predvsem mlade tekmovalke, ki bodo nabirale tekmovalne kilometre in s tem izkušnje na dirkah nižjih kategorij. Po potrebi bodo tudi zapolnile kakšno vrzel v najvišji kategoriji. Ta del moštva sestavljajo Urška Žigart, Tanja Elsner, Hajdi Zajc, Saša Žavbi, Ula Berlan in Urška Bravec.

Nekoliko mlajša in manjša ekipa se je prvič dobila skupaj v sredini decembra na šest dnevnih pripravah. Januarja se bodo dekleta pripravljala individualno. Februarja bo ekipa preživela tri tedne skupaj s kolegi iz mlade članske selekcije ekipe ROG LJUBLJANA na zadnjih intenzivnih treningih pred začetkom sezone v World Touru. Ekipa bo nastopila na večini dirk koledarja World Tour. Vrednost tega moštva pa bomo videli šele proti sredini sezone, ko bo imelo moštvo v nogah več kilometrov.

Glavno breme moštva bo še vedno nosila Bujakova, od katere se največ pričakuje. Tudi druga dekleta vsako leto pokažejo nekaj več. Ambicije Švedinje, ki je bila pred poškodbo druga po moči v svoji deželi, so tudi visoke. Predvsem hoče pokazati veliko na zahtevnih etapnih in enodnevnih dirkah. Tudi v zahtevnih ekipnih kronometrih prihodnjo sezono lahko doda svoje k izidu moštva. Mlada Italijanka Anna Stricker vidi svoje priložnosti v sprintih manjših skupin. Spodobne dosežke je že pokazala na dirki Po Trentinu. Kvalitete Nemke pa smo videli predvsem v individualnem in ekipnem kronometru. Pričakovanja so v športu vedno visoka. Tudi letošnje leto je cilj ekipe obdržati se v prvi dvajseterici World Toura in točkovanja Uci. Cilj je visok, saj so se v tujini proizvajalci kolesarske opreme začeli zavedati pomena tudi ženskega kolesarstva. To je pritegnilo tudi večje število vlaganj drugih vej v industriji in vsako leto nastajajo vedno nove ekipe.

Poleg vseh finančnih pokroviteljev bodo pri doseganju želenih ciljev dekletom pomagali materialni opremljevalci ekipe. Kolesa Scott so stalnica v ženski ekipi BTC City LJUBLJANA. Letošnji model Adict RC z opremo Sram Red etap po besedah direktorja podjetja Proloco zagotavlja vrhunskost tehnične opreme. Obroči Fullcrum, ki jih prispeva ekipi Maxisport, so se že v letošnji sezoni izkazali za odličen, hiter in vzdržljiv izdelek. Čelade in očala Alpina so ravno tako stalnica od začetka obstoja ekipe. Kolesarskim čevljem SIDI že vrsto let ne gre nič očitati. Tekmovalna oblačila bo tudi v prihodnji sezoni zagotavljalo tudi v tujini poznano podjetje BANEM Sportswear. Energije med dirko bodo dekleta dobila iz izdelkov Proaction. Pnevmatike Vittoria dekletom zagotavlja podjetje Vizia sport iz Logatca. Ves prosti čas na tekmovanjih pa bodo dekleta preživela ali na magnetnih blazinah Vita life ali v oblačilih naše priznane blagovne znamke Oblak. Vozila Peugeot bodo tudi prihodnjo sezono prevozila z dekleti več kot 100.000 kilometrov. Da bo tako, bodo poskrbeli mehaniki iz Avtotehne Vis.

Na koncu leta gre iskrena zahvala prav vsem, ki pri projektu sodelujejo, še posebno MOL in BTC. Ženska kolesarska ekipa želi vsem Uspešno, zdravo in srečno v letu 2017.

Foto: BTC City

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine