Primož Roglič, tridesetletnik

Roglič ima za sabo izredno leto, kolesarsko sezono je končal kot najbolji na svetu, zmagal na Vuelti, dobil sina in danes praznuje 30. rojstni dan!
Fotografija: Sprejem za kolesarja Primoža Rogliča 15.10.2019 Zagorje. Foto: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Sprejem za kolesarja Primoža Rogliča 15.10.2019 Zagorje. Foto: Jože Suhadolnik

Vse najbolje najboljši kolesar na svetu, mu izreka uredništvo, tudi v imenu vseh naših zvestih bralcev, ki so skozi celo leto na naši strani z veseljem spremljali dogajanja, povezana s Primoževim dirkanjem.

Izredno sezono 2019 je sklenil s tretjim mestom na kriteriju Saitama na Japonskem, zmagovati je začel že februarja, najprej je slavil na dirki po Združenih arabskih emiratih, potem je zmagal na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, in potem še po Romandiji, ŠpanijiGiro dell'Emilii in preizkušnji Tre Valli Varesine.

Seveda je vse skupaj začinil še s tretjim mestom na dirki po Italiji in tako postal prvi Slovenec na stopničkah ene izmed tritedenskih etapnih dirk ... Vmes mu je partnerka Lora povila prvorojenca Leva in kot vse kaže bo leto zaključil kot Športnik leta v Sloveniji. 

Danes je slavil okroglo obletnico, pri tridesetih naj bi bil kolesar pripravljen za največje podvige v karieri! Kaj še sledi? Dirka po Franciji? Olimpijske igre? Leto 2020 bo za Primoža prav gotovo še eno nepozabno leto. Na zdravje in na zmage!

Foto Jože Suhadolnik
Foto Jože Suhadolnik


Foto Jože Suhadolnik
Foto Jože Suhadolnik


 

Komentarji: