Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Prva etapna kolesarska dirka za rekreativce v Sloveniji

ni podpisa
ni podpisa
Miroslav Braco Cvjetičanin
24. 1. 2017 | 12:01
6:13

Z začetkom novega leta, so se odprle prijave na prvo večdnevno kolesarsko dirko v regiji, SEALPS CHALLENGE.


Prva etapna kolesarska dirka za rekreativce v regiji bo potekala med 13. in 16. Septembrom, kolesarji pa bodo premagovali kilometre od slovenskega morja do Alp. Celotna dirka SEALPS CHALLENGE bo dolga približno 400 km s skupaj 5.000 metri višinske razlike.


Gre za dirko parov, ki je namenjena izkušenim kolesarjem kot tudi začetnikom. Z vožnjo v štirih etapah bo lahko vsak tekmovalec preizkusil meje svojega telesa in izkusil izziv tekmovanja na etapnih dirkah kot profesionalni kolesar, ali pa bo z umirjenim premagovanjem kilometrov užival v razgledu na štiri slikovite pokrajine. Vsak udeleženec bo dobil bogat "starter paket", manjkal pa ne bo niti spremljevalni program v krajih, ki bodo gostili štart in cilj posameznih etap. Z odlično organizacijo bodo organizatorji poskrbeli, da se bodo kolesarji lahko posvetili le vožnji s kolesom in uživali v dirki. Več informacij o dirki najdete na spletni strani www.sealps.com.

NA SEALPS CHALLENGE S POMOČJO VRHUNSKIH STROKOVNJAKOV

Organizatorji s partnerji ponujajo edinstveno priložnost priprav na dirko SEALPS CHALLENGE.
 
Se želite na dirko pripravljati kot profesionalci?

Si želite načrta treningov na podlagi testiranj pod nadzorom vrhunskih strokovnjakov in trenerjev, ob tem pa z njimi opraviti še dva sklopa krajših priprav v idilični Istri?

Si želite še bolje spoznati svoje telo in vaše zmogljivosti?
 
Omejeno število udeležencev bo v sodelovanju s uveljavljenimi strokovnjaki imelo možnost, da se pod njihovim vodstvom pripravlja na kolesarski izziv leta. Pričetek programa bo 18. februarja in bo trajal do septembra, ko se bodo izbranci skupaj še z drugimi kolesarji udeležili kolesarskega izziva, tam pa preverili, kaj jim je profesionalno sodelovanje prineslo v devetih mesecih.


Program bo vseboval:

•    izdelava načrta treningov za vsakega udeleženca na podlagi začetnih testiranj, s strani kolesarskega trenerja Alekseja Dolinška
•    celostna biomehanska obravnava in napredna nastavitev položaja na kolesu s strani biomehanika Dr. Boruta Fonde (Znanost v kolesarstvo, d.o.o.)
•    načrt in izvedba funkcionalne vadbe
•    2-krat 2 dnevne priprave v slovenski Istri v namestitvi Stara Šola Korte ter kasneje skupni treningi na kolesu
•    udeleženci priprav bodo imeli tudi podporo (spremljevalno vozilo) na sami dirki


Prijavite pa se lahko na mail: info@sealps.com. Ker je število udeležencev omejeno, pohitite s prijavo!

Nad programom priprav navdušeni tudi profesionalni kolesarji   

Ambasadorji SEALPS challenge, Luka Mezgec, Kristijan Koren, Primož Roglič in Borut Božič so nad programom navdušeni, saj zajema celovito pripravo kolesarja za večdnevno dirko. Luka Mezgec je o programu povedal: »Veseli me, da bodo slovenski rekreativni kolesarji lahko izkusili trening pod vodstvom strokovnjakov ter spoznali, da je za kvalitetno pripravo na večdnevno dirko potrebno veliko več kot pa imeti veliko kilometrov v nogah. Pripravljati se je potrebno načrtno, s pravim programom, ki na podlagi testiranj in športne diagnostike odpravi pomanjkljivosti vsakega posameznika.«

ni podpisa
ni podpisa

S kolesarskim partnerjem boste izkusili dogodek, katerega organizacija je primerljiva s profesionalnimi kolesarskimi dirkami na katerih so prisotni servisni avtomobili, reševalna vozila, redarji, fotografi in seveda masaža ter servis koles v cilju.

Tako izkušeni kolesarji kakor tudi začetniki boste doživeli pravi izziv in hkrati uživali v vožnji čez prelepo pokrajino Primorske, Krasa in dolino ene najlepših rek v Evropi, Soče. Od vas je odvisno ali boste med izzivom vaše telo in sposobnosti preizkusili do meje in dirkali kot pravi profesionalci, ali pa boste z nekoliko bolj umirjenim tempom predvsem uživali v slikoviti naravi štirih slovenskih pokrajin.

Trasa

Prvi dan se boste ogreli na ekipnem kronometru, nato vas bo v drugem dnevu pot vodila od slovenske obale do Postojne, poznane po svetovno znani kraški jami, ki sodi med najlepše v Evropi.

Tretji dan boste kolesarili po znani vinorodni pokrajini, hribovitih Goriških Brdih, ter etapo zaključili v Novi Gorici. Pripravili se boste na zadnji dan, ko vas bo čakal zahteven izziv. Pot vas bo vodila po prelepi dolini reke Soče in preko prelaza Vršič. Cilj štiridnevnega izziva bo v osrčju slovenskih Alp, Kranjski Gori.

ni podpisa
ni podpisa


Zmore vsak


IZZIVALEC

Ste novi v kolesarskih izzivih in dolgih maratonih? Ni prepozno, da pričnete s treningi in pridete v formo, da boste lahko z vašim kolesarskim prijateljem ali prijateljico 4 dni kolesarili in uživali v prelepem razgledu na pokrajino. Na poti se boste lahko okrepčali na postajah in zmagali nad izzivom, ki ste si ga zadali. Prevozili ste od morja do Alp!


IZKUŠEN KOLESAR

Ste kolesarski navdušenec in se radi udeležujete kolesarskih dogodkov? To je pravi izziv za vas! Izkusili boste vzpone, ki bodo poskrbeli, da bodo noge na poti med Jadranskim morjem in Julijskimi Alpami precej utrujene. Spoznali boste kako je voziti etapne dirke kot pravi profesionalec.


TEKMOVALEC

Je kolesarstvo vaša strast in obožujete dirke? Vse od ekipnega kronometra do kraljevske gorske etape boste lahko preizkušali meje svojih sposobnosti in se trudili osvojiti eno izmed majic vodilnih. Skupaj s svojim sotekmovalcem boste lahko postavili končni zmagovalec SEALPS CHALLENGE!

NAPISALI: SEaLPS fantje

 

Na Poletovi strani bomo spremljali vse prijave na dirko, kot tudi priprave. Lahko bi bil to naš največji letošnji kolesarski izziv, kajne?

ni podpisa
ni podpisa

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine