Prvič v Sloveniji kronometrski sprint triatlon

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Začetek tedna športa v Ljubljani v 2018 bo na Kopališču Kodeljevo, kjer se bo že četrta izvedba triatlona Ljubljana. Letos v novi preobleki, z novim formatom, ki ga v Sloveniji še ni bilo in z močnejšo zasedbo domačih in tujih tekmovalcev. Seveda pa je triatlon primeren za vse od slabše pripravljenih začetnikov, ki bodo preverili svojo pripravljenost na sprint ali super sprint razdalji, do najboljših tekmovalcev, ki se bodo potegovali za denarne nagrade na kornometrkem sprint triatlonu. Kronometrski sprint triatlon pomeni, da po vzoru kronometra iz kolesarstva, vsak tekmovalec opravi s celotno razdaljo sam. Tekmovalce, ki se jih spušča na progo v časovnih zamikih, morajo preplavati 750 m v, prekolesariti 20 km in preteči 5 km.

Na kronometrskem triatlonu je dovoljena uporaba kronometrskih koles oz. koles za vožnjo na čas in zato je ta triatlon odličen test za vse tekmovalce, ki se nameravajo udeležiti IM70.3 Slovenian Istra, ki bo mesec dni kasneje v Kopru.

Prijave na prijavim.se

Po zaključenem plavanju poteka kolesarski del v treh 6,6 km krogih. Kolesarska proga je razgibana s skoraj 400 višinskih metrov v 20 km in tehnično zahtevna. Tekaški del pa poteka v treh krogih po parku Kodeljevo v skupni dolžini 5 km. Vsak tekmovalec bo dan pred tekmovanjem na štartni listi lahko videl svoj čas štarta in progo v kateri bo plaval. Na progo se bodo najprej podale ženske, nato štafete, na koncu še moški. Najprej bodo štartali začetniki, na koncu najboljši tekmovalci, tako da zmagovalca verjetno ne bomo dobili prav do zadnjega. Plavanje bo potekalo v 50m bazenu.

Časovnica dogodka
Prijave in registracija: 9.30h – 12.00h
Conconijev plavalni test s Plavalnim klubom Riba 9:00-10:30
TRIATLON CICI A START: 11.00 h
TRIATLON CICI B START: 11:30 h
TRIATLON SUPER SPRINT START: 12.15 h
KRONO „NO-DRAFT“ SPRINT START: 14.15h

Prvič tudi denarni sklad za najboljše tekmovalce
Ker želimo v letu 2018 privabiti naše najboljše triatlonke in triatlonce ter zagotoviti še kakšen nastop znanega imena iz tujine smo s pomočjo sponzorjev (Šport hotel Pokljuka in Wakepark Dooplek) zagotovili denarni sklad. Tako je za prvo mesto v moški in ženski kategoriji razpisano 300 €, drugo 200 €, tretje 100 € in četrto 50 €*.
*zaostanek za prvim tekmovalcem ne sme presegati 7,5 % za izplačilo nagrade

TRIATLON ZA NAJMLAJŠE: 50 – 2,5 - 500

Ker v TK Ljubljana zelo veliko pozornosti namenjamo najmlajšim, bomo tudi za njih pripravili pravo triatlonsko tekmovanje, kjer se bodo lahko preizkusili v 50 m plavanja, 2,5 km kolesarjenja in 500 m teka. Dolžine, ki so primerne za otroke med letnikom 2007 in 2012 in tekmovanje, kjer se spodbuja pogum in ne rezultat. Vsak najmlajši prejme darilce ob prihodu v cilj.

 

C:\Users\Mitja\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\cici tratlon-01.jpg

SUPER SPRINT 250 – 8  - 2: TRIATLON ZA VSAKOGAR in DRŽAVNO PRVENSTVO V TRIATLONU ZA MEDIJSKE HIŠE


Na supersprint razdalji se bodo lahko preizkusili vsi, ki se prvič srečujejo s triatlonom, saj so razdalje za vsakega rekreativca več kot dosegljive. Seveda pa se bodo na isti razdalji za pokal pomerili tudi starejši dečki in kadeti. Kot že nekaj let do sedaj tudi v 2018 organiziramo državno prvenstvo za medijske hiše v posamični in ekipni konkurenci. Zmago v posamični konkurenci iz DP 2017 branita Marko Potrč in Barbara Vovko, med ekipami pa je slavila ekipa RTV Slovenija.

 

V okviru dogodka in sodelovanja s projektom Razgibajmo Ljubljano in teden športa v Ljubljani bo med 9h in 10.30h potekal Conconijev test (12 min neprekinjeno plavanje) v organizaciji PK Riba.

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: