Rekordno število maratoncev bo v cilju pričakal Peter Prevc

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Maraton treh src bo v soboto, 21. maja, v svoji že 36. izvedbi tudi letos poskrbel za enkratno tekaško doživetje. Na novi progi z enim krogom, ki bo tekače kar štirikrat popeljala preko meje med Slovenijo in Avstrijo, se bo odvijalo veliko zanimivih športnih zgodb. Letos rekordno število se jih bo odvilo prav na najdaljši, 42-kilometrski progi Radenska Classic. Zanjo se je namreč odločilo kar 380 prijavljenih, kar je neverjetnih 30 odstotkov več, kot lani. Med tekači bo tudi letos pogost obiskovalec Maratona treh src, predsednik države Borut Pahor, prav vsako športno zgodbo, kratko ali dolgo, hitro ali počasno, pa bodo v cilju pričakali in z medaljo nagradili naši nordijci, med njimi tudi Peter Prevc.

Bodo naši nordijci tudi letos presenetili?

Člani naših skakalnih in smučarsko-tekaških vrst bodo na Maratonu treh src razdeljeni v dve ekipi. Ena bo v cilju podeljevala medalje tekačem, druga, sestavljena predvsem iz smučarskih tekačev, pa bo tekla različne dolžine. Naši športni asi znajo presenetiti tudi tukaj, kot se je to zgodilo lani, ko je Lea Einfalt postala celo državna prvakinja v polmaratonu, Katja Višnar pa je v teku na 10 kilometrov osvojila 3. mesto. Obe sta prihod za letos že potrdili, poleg njiju in Petra Prevca pa bodo Radence obiskali tudi Maja Vtič, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Katja Požun, Ema Klinec, Eva Logar, Nika Križnar, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Matjaž Pungertar, Tomaž Naglič, Anže Lanišek, Robi Kranjec, Jaka Hvala, Jernej Damjan, Cene Prevc, Alenka Čebašek, Vesna Fabjan, Anamarija Lampič, Nika Razinger, Gašper Berlot in Marjan Jelenko.

13 polmaratonov v 30 dneh

Na Maratonu treh src se bo odvilo tudi precej zanimivih športnih zgodb. Tako bo svoj 50. maraton s startno številko 50 tekla Helena Javornik, normo za Rio mora na polmaratonski progi potrditi Anton Kosmač, pride tudi slepi maratonec Sandi Novak, ki letos prav tako potuje v Rio na paraolimpijske igre. Olimpijsko normo bo skušal doseči tudi madžarski maratonski prvak leta 2014 Tamás NAGY.

Zanimiva je tudi zgodba avstrijskega tekača Ernsta Fuchsa iz Spielfelda. Slednji letos poskuša podreti Guinessov rekord v številu pretečenih polmaratonov v roku meseca dni. »Doslej rekord znaša deset polmaratonov v enem mesecu, jaz ciljam na trinajst. Tečem že od 23. aprila, ko sem začel v Vaihingenu v Nemčiji, Maraton treh src pa bo predzadnji na seznamu, ki ga nameravam zaključiti le dan kasneje v Mainzu v Nemčiji,« je najavil Ernst Fuchs.

Vabljeni tudi pohodniki in navijači

V Radencih organizatorji tako pričakujejo okoli deset tisoč obiskovalcev, skoraj polovico tega tudi aktivih udeležencev enega od športnih dogodkov. Poleg štirih tekaških tras za odrasle bodo tu tudi tri trase za otroke, za tiste najmanjše pa bo od 8. do 14. ure organiziran brezplačni vrtec. Rekordna bo tudi udeležba na tekmovalnem pohodu v nordijski hoji, rekreativni pohodniki pa bodo lahko uživali na tradicionalnem Pohodu treh src.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: