Rok Bagoroš

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Rok Bagoroš: "Vedno sem si želel, da bi moja zgodba dosegla širšo javnost. Gre za preprosto željo, da bi svetu povedal, da je v življenju mogoče čisto vse."

KTM-ov ambasador in stunt motorist Rok Bagoroš, ki je s svojim Dukom obkrožil že lep del sveta, tokrat po svetu potuje v sliki in besedi. Brazilska prudukcijska hiša Bufalos, ki za Youtube kanal Webmotors snema "underground" portrete z vonjem po bencinu, je našla pot tudi v slovensko Prekmurje. Kratek intervju, ki so ga z Rokom opravili na sejmu Salon de las dos ruedas v Sao Paulu, ni potešil njihovih apetitov, zato so se na delovni poti po Evropi lansko poletje v Prekmurju ustavili na več kot eni gibanici.

ni podpisa
ni podpisa

Rok, ki je pred kratkim podpisal podaljšanje pogodbe z avtrijskim proizvajalcem motociklov KTM in je danes njihov edini tovarniški stunter ali motorist prostega sloga, je bil obiska vesel, hkrati pa ga je skrbelo, da ne bo s svojo življenjsko zgodbo, ki jo je že tolikokrat povedal, ljudi dolgočasil. Rok se je zmotil, saj je ravno njegova življenjska zgodba vir največjega navdiha! Ekipa, ki snema za Webmotors, išče prav to: posameznike, ki so šli najprej proti toku, da bi se ujeli v tok lastnih sanj. Tarča ustvarjalcev, ki se raje kot po kulturi, gibajo po subkulturi, so "underground" junaki iz sveta motošporta. Junaki kot Rok.

"Ekipo sem prvič srečal na motosejmu v Sao Paolu. Med nami je bila takoj kemija in začeli so me spremljati na družabnih omrežjih. Ni trajalo dolgo, ko so me poklicali iz Pariza in me vprašali: "Rok, si doma? Pridemo s kamerami!" In so prišli, le da brez kamer, saj je letalska družba izgubila prtljago. Opremo smo si nato izposodili in posneli dovolj materiala za krajši dokumentarec. Pri meni so ostali dva dni, skupaj smo šli na festival, se zabavali in dobro jedli, ekipa pa je bila zelo navdušena tudi nad mojo Moto garažo. Od free-style voznika namreč nihče ne pričakuje tako moderne garaže." pove Rok in doda: "Nikoli si nisem mislil, da bom nekoč obkrožen s toliko motorji. To je kot Disneyland za velike fante!"

ni podpisa
ni podpisa

Rdeča nit dokumentarcev skupine Bufalos je STRAST, te pa so ustvarjalci pri Roku našli (dobesedno) dovolj za izvoz. Zgodba je lepa tudi zato, ker je Brazilija zibelka stuntridinga, stunter A.C. Farias pa eden od Rokovih idolov. Dokumentarec je Rok sam (nehote) poimenoval, ko na začetku filma poskuša opisati, kaj mu pomeni vožnja z motorjem. Da si je pri petnajstih, ko se je zaljubil v svoj šport, lahko kupil prvi motocikel, je raznašal časopise, kosil travo in pomagal po restavracijah. Ko v filmu pove, da lahko to, kar je dosegel sam, doseže čisto vsak, se jasno čuti, da to ni le fraza. Da niso le besede.
In Rok še zdaleč ni rekel zadnje.

Ro Bogoroš je s svojim mišljenjem in delovanjem velik vzornik mladih, saj promovira šport, vztrajnost, podjetnost, ustvarjalnost in velike sanje.

Tina Torelli

Več iz te teme:

Komentarji: