Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

S čim na smučišče? Vsestranske smuči

Telemark na  Krvavcu. Krvavec, 04,04,2015
Telemark na Krvavcu. Krvavec, 04,04,2015
Blaž Močnik in Mariša Bizjak
22. 12. 2015 | 10:12
22. 12. 2015 | 10:12
5:21

Še pred nakupom smuči se je treba vprašati, ali se nam nakup sploh izplača. Če ni težko prešteti smučarskih dni v zimi, lahko resno premislimo o redni izposoji smuči. Praviloma lastniki zanje dobro skrbijo in vedno so servisirane za naslednjo stranko. Šele dobro pripravljena smučka je namreč pogoj, da sploh lahko izkoristimo »material«, ki nam je dan. Poleg tega imajo boljše izposojevalnice na voljo vse, kar vam srce poželi. Za večji užitek lahko odštejete veliko manj. Zatorej tudi ne gre izpustiti priložnosti, ko na smučiščih opazimo brezplačna testiranja. Če nismo odločeni, kaj nam najbolj ustreza, je treba preizkusiti prav vse, kar se takrat ponuja. Pomembno je namreč, da različne vrste smuči in materiale preizkusimo na istem terenu in isti snežni podlagi. Šele takrat bomo v nogah čutili, kaj v resnici pomeni trdota smučke, razlika v radijih ...

 Ko ob vsej kompleksnosti izbire doktoriramo, je treba v isti sapi priznati še, da so enakovreden, če ne celo pomembnejši del smučarske opreme – smučarski čevlji. In če oprema ne vsebuje še dobre čelade in želve za varovanje hrbtenice, potem tudi z najboljšo smučko pod soncem raje ostanite v postelji.

Pri Poletu O2 smo pripravili pregled smuči. Upamo, da bodo z njimi zimski užitki na urejenih smučiščih nepozabni.

 VSESTRANSKE SMUČI

Fischer Progressor F19 Ti

ni podpisa
ni podpisa

Fischerjev Progressor je dolgoletna zgodba o uspehu in verjetno vodilna vsestranska smučka, ki je tudi dober približek tekmovalni smučki. Zadnji pridobitvi progresivne družine je proizvajalec odščipnil težo, kjer koli je le mogel. Smučar bo to občutil na račun agresivnosti smučke v zavoju, a bo še pridobil natančnost. Sistem dvojnega radija, kombinacija slalomske in veleslalomske geometrije, ostaja Fischerjeva velika prednost.

Cena: 600 evrov

Nordica Fire Arrow 84 EVO

ni podpisa
ni podpisa

Že slišano, ampak se splača ponoviti, da je model Fire Arrow pogosta izbira učiteljev smučanja in nekdanjih tekmovalcev. S tehnologijo EDT je Nordica povečala stabilnost. Omejena je zgolj s smučarjem, ki stoji na smučkah, saj bolj ko smuči priganjamo, več natančnosti in vodljivosti nam bodo namenile.

Cena: 1050 evrov

Völkl RTM 75 iS

ni podpisa
ni podpisa

Za celodnevno smučanje bi težko našli primernejšo smučko, ki je zadosten zalogaj za srednje zahtevnega rekreativca. Zaščitni znak je lahkotnost, ki je pomembna za napredovanje v smučarskem znanju. Zelo vsestranske smuči za urejene terene s kakršno koli podlago.

Cena: 550 evrov

Rossignol Pursuit 800 TI

ni podpisa
ni podpisa

Moč, moč in še enkrat moč! Naprednejšim in zahtevnejšim smučarjem, zasvojenimi z zarezno tehniko, ni treba dolgo premišljevati, saj je izziv na dlani. Vrhunsko izpopolnjena tehnologija za posebej hitre vstope v zavoj in izjemna stabilnost na robnikih sta zagotovilo za adrenalinski užitek pri višjih hitrostih. Pursuit 800 je odličen približek tekmovalnemu svetu.

Cena: 1000 evrov

 Head Prestige 

ni podpisa
ni podpisa

Brezčasna smučka Prestige je narejena za kirurško natančne zavoje, kar ji zagotavlja napredna tehnologija. Kljub vsemu je njena uporabnost namenjena tudi trpežnejšim smrtnikom, ki jih še bolj privablja temen dizajn. Je nekoliko prizanesljivejša do nog od tekmovalnih sester, vendar prav tako uporabna za hitre prehode iz zavoja v zavoj, čeprav je trša in težja od sorodnic v tem razredu. Vsekakor so smuči Prestige najboljši izziv za najzahtevnejše rekreativce in najpogumnejše ženske.

 Cena: 1000 evrov 

 Elan Amphibio 14 TI Fusion 

ni podpisa
ni podpisa

Elanova rešitev za vsestransko smučko je nedvomno lahka izbira za srednje dobre in tudi zahtevnejše smučarje. Dober oprijem robnikov in hitri vstopi v zavoj so zadostni pogoj za celodnevni nasmešek. Razlikovanje levih in desnih smuči in njihovega sprednjega in zadnjega dela zagotavlja odzivnost. Nezanemarljiva je estetika smuči, ki jih uvršča med privlačnejše v smučarskem svetu.

Cena: 600 evrov

Salomon 24 Hours Max

ni podpisa
ni podpisa

Mogoče ne ravno za 24 ur, za celodnevno smuko pa so vsestranske salomonke zelo primerne. Stabilne in natančne za srednje dolge in dolge zavoje na urejenih progah, zagotavljajo smučarsko igrivost in presenetljivo dobro živahnost. Širina pod peto zagotavlja tudi dobro plovnost v mehkejšem snegu.

Cena: 700 evrov

Atomic Nomad Temper Ti ARC

ni podpisa
ni podpisa

Nomadove smuči Temper Ti so narejene za trde terene in visoke hitrosti. S tehnologijo ARC zagotavljajo zelo dobre občutke v vožnji, v letošnji sezoni pa je proizvajalec dodal še sloj karbonskih vlaken, ki omogoča večjo trdnost smuči in nižjo težo. Rezultati vsega so popoln oprijem, tekoče vodenje in eksploziven odziv smuči na koncu zavoja.

Cena: 1000 evrov

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine