Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Sedenje ni nič slabše od stanja

one business woman sitting backache pain  silhouette studio isolated on white background; Shutterstock ID 138435938; PO: aol; Job: production; Client: drone
one business woman sitting backache pain silhouette studio isolated on white background; Shutterstock ID 138435938; PO: aol; Job: production; Client: drone
Uredništvo, po STA
13. 2. 2018 | 12:02
1:10

Sedenje ni za človeka nič slabše od stanja, če se le redno giblje, izhaja iz britanske študije. Ta je pod vprašaj postavila nekatere druge študije, ki navajajo, da je predolgo sedenje škodljivo za zdravje, ne glede na to, koliko časa človek sicer porabi za telovadbo.

Raziskovalci z univerze v Exetru in londonskega univerzitetnega kolidža so 16 let spremljali več kot 5000 ljudi, v ponedeljek pa so svoje ugotovitve objavili v publikaciji International Journal of Epidemiology.

ni podpisa
ni podpisa

"Vsakršna nepremična drža, v kateri je poraba energije nizka, bi lahko bila škodljiva za zdravje, ne glede na to, ali gre za sedenje ali stanje," je izpostavil eden izmed raziskovalcev Melvyn Hillsdon.

Rezultati po njegovih besedah pod vprašaj postavljajo koristi delovnih postaj, pred katerimi lahko zaposleni sedijo ali stojijo, ki jih delodajalci ob promociji zdravega delovnega okolja uvajajo vedno pogosteje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine