Športi s katerimi presenetljivo pridemo do rezultatov

2. del
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Tek in dvigovanje uteži imata številne pozitivne stranske učinke, ki se vidijo že na prvi pogled. Nenazadnje povzročajo lepo razvite mečne mišica in bicepse. A to še ne pomeni, da tudi športne aktivnosti, kakršni sta na primer družabni ples in namizni tenis, nimata svojih dobrih strani. Medtem ko številni mediji s pomočjo seksi preznojenih teles propagirajo različne oblike vadbe, ponujajo tudi športi, ki so v svojem bistvu manj zahtevni, presenetljive nagrade. Nekateri izmed osmih rekreativnih športov so idealna kombinacija koncentracije in koordinacije, hkrati pa vsebujejo še obilo zabave in družabnosti.

4. Sabljanje

Sabljanje je eden izmed najbolj elegantnih in plemenitih športov. Tega so se nekaj časa zavedali tudi v Hollywoodu, kjer so v določenem obdobju v precej filmov vključevali tudi številne sabljaške prizore. A ob teh elegantnih in finih gibih sabljanje ponuja še mnogo več. Spodbuja kognitivno funkcijo, povečuje vizualizacijo in prožnost, spodbuja, da v pravem trenutku potegnemo pravo potezo in da se znamo po potrebi umakniti. Sabljanje tudi upočasnjuje staranje.

5. Golf

Pri igranju golfa na igrišču z devetimi luknjami samo s hojo v povprečju pokurimo 720 kalorij. A golf vsebuje tudi močno socialno komponento, poleg tega pa se odvija na svežem zraku in v stimulativnem okolju, ki blagodejno vpliva na razpoloženje. Na Švedskem so opravili tudi študijo, v kateri so ugotovili, da igralci golfa v povprečju dočakajo pet let višjo starost, kot predstavniki iste demografske skupine, ki se z golfom ne ukvarjajo.

6. Odbojka

Odbojka velja za izjemno dinamičen in družaben šport. Še posebej plažna različica, ki je v zadnjih letih dosegla izjemen razcvet. Odbojka vsebuje kar nekaj zanimivih elementov, kot so skoki, padci na tla, branjenje ... Zaradi vseh teh prvin ima prav posebno mesto med tako imenovanimi zabavnimi športi.

Odbojka povečuje koordinacijo, izboljšuje gibljivost rok in nog, zahteva miselno angažiranost in koncentracijo, izboljšuje družabnost, povečuje mišično maso. Z igranjem odbojke pa je petinštiridesetih minutah možno pokuriti 585 kalorij.

preberite še:
http://www.polet.si/na-kisiku/sporti-s-presenetljivo-dobrim-ucinkom-na-zdravje

Več iz te teme:

Komentarji: