Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Tanja znova v deseterici

ni podpisa
ni podpisa
M.C.
7. 8. 2017 | 09:08
3:00

Sedmo mesto v Mont-Sainte-Anne v Kanadi je ponovitev lanskega uspeha s tega prizorišča, ter odlična popotnica za finale svetovnega pokala in svetovno prvenstvo.

Štart dirke ni bil preveč vzpodbuden. Le nekaj deset metrov od začetka štartnega kroga so se tekmovalke tik pred Tanjo Žakelj (Unior Tools Team) zapletle in padle po tleh. Tanja se je padcu izognila, takoj zatem pa je sledil še en padec in tokrat se je morala ustaviti tudi slovenska državna prvakinja. Nato je sledil prvi celi krog v katerem je Tanja lovila priključek z deseterico, njeni časi pa niso bili najboljši. A je na srečo kmalu našla pravi ritem, ter iz kroga v krog vozila bolje, v zadnjem (petem) krogu je postavila celo drugi čas kroga. Z agresivnim napadanjem je prehitela nekaj tekmic, in si zasluženo privozila sedmo mesto. S tem se je v točkovanju svetovnega pokala povzpela na 13. mesto, pred nami pa je samo še dirka v Val di Sole v Italiji.

»Z rezultatom sem zadovoljna, še bolj pomembno pa mi je, da sem imela predvsem v drugem delu prave dirkaške občutke in sem lahko napadala. Noge so se dobro vrtele, res je bila super dirka,« je po dirki povedala Tanja, ki bi morda lahko napadala tudi višjo uvrstitev, a so se organizatorji in sodniki odločili za krog manj od predvidenega, saj je deževje upočasnilo progo. »Dirka je bila kratka in lahko bi preračunavali kaj bi bilo, če bi bil še en krog, ampak sem zadovoljna z doseženim,« dodaja Tanja.

ni podpisa
ni podpisa

Je imela Ledinčanka kaj strahu na dirki z najdaljšo tradicijo v svetovnem pokalu? »Mont-Sainte-Anne mi je super prizorišče, ne spomnim se da bi šla kdaj razočarana od tukaj. Letos sem bila še bolj suverena, pred progo nisem imela nobenega strahu. Vem katere linije želim vozit, tehničnih odsekov sem se lotila agresivno in samozavestno.« Seveda pa visoka uvrstitev takoj poveča apetite, a pred nami je samo še ena dirka svetovnega pokala. Tanja Žakelj pravi: »Vsak najboljši rezultat v sezoni je mejnik za naprej. Tudi Val di Sole mi je dobro prizorišče, ampak si ne bom ustvarjala pritiska. Upam da bodo priprave v redu in da bom imela na dan dirke dobre noge in bom lahko zopet naredila dober rezultat.«

ni podpisa
ni podpisa

Za nekaj slovenskega vzdušja so v Kanadi poskrbeli priseljenci, ki so prišli navijati predvsem na Tanjo in včeraj tudi za Jureta, zagotovo pa bo slovenski navijač na vsakem odseku proge v Val di Sole, svoj prihod je napovedal tudi Tanjin navijaški klub.

Dirko v Mont-Sainte-Anne je dobila Ukrajinka Jana Belomojna, ki si je s tretjo zmago v sezoni tudi že zagotovila zmago v seštevku svetovnega pokala.

Grega Stopar

foto: Keith Valentine in Grega Stopar

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine