Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Tek štirih mostov privabil množico tekaških navdušencev

ni podpisa
ni podpisa
Uredništvo
15. 6. 2016 | 09:06
15. 6. 2016 | 09:06
2:38

ni podpisa
ni podpisa

V Škofji Loki je v petek, 10. 6. 2016, in soboto, 11. 6. 2016, potekal že peti Tek štirih mostov, ki je v Škofjo Loko privabil več kot 10.000 ljudi. Tek, ki spada med največje športno-turistične prireditve na Loškem in v tem delu Gorenjske, je letos ponovno poskrbel za obilico tekaškega vzdušja, huronskega navijaštva in dobre volje. K super vzdušju je pripomogla tudi zgodovinska kulisa Škofje Loke, ki je ponoči še bolj magična.

Prireditev se je začela v petek s Tekaškim druženjem ob testeninki na Cankarjevemtrgu, istočasno pa so potekali še koncerti in Nočni Loški umetniški festival LUFt. V soboto dopoldne se je tekaška prireditev nadaljevala s kužkovim tekom, vrtčevskimi teki, podelitvijo priznanj mladim športnikom in njihovim mentorjem, odbojko, kolesarjenjem in ulično košarko ter športno-zabavnim programom. Popoldne so bili še šolski teki za pokal štirih županov, ki se ga je udeležilo skoraj 500 otrok. Celoten tekaški program je od 9. ure naprej spremljala tudi športna tržnica na Mestnem trgu.

Start 5. Teka štirih mostov, na katerega se je letos prijavilo 1.314 tekačev in tekačic, se je začel ob 21. uri. Z rezultatom 31:19, kar je nov rekord proge, je pri moških prvi pretekel ciljno ravnino Primož Kobe, pri ženskah pa je zmago slavila Katja Juhart z rezultatom 38:16. Pri štafetah je prvo mesto s časom 35:15 dosegla moška štafeta v postavi Gorazd Šorn in.

Kot vsako leto so tudi letos tekli slepi in slabovidni z njihovimi spremljevalci ter člani Društva Projekt Človek, ki jih finančno podpre škofjeloški Lions klub. Rotary klub Škofja Loka pa je tako kot vsako leto omogočil udeležbo učencem s posebnimi potrebami iz OŠ Jela Janežiča. Prireditev je ponovno imela dobrodelno noto, saj so en evro od vsake prijavnine namenili družini tragično preminulega 43-letnega Škofjeločana, ki je zapustil ženo in štiri otroke, in tako zbrali 1.400 evrov.

Po koncu teka je sledila podelitev nagrad najboljšim v vseh kategorijah, športno in rekreacijsko obarvan poletni dan v Škofji Loki, ki so jo sobotne deževne ujme k sreči zaobšle, pa se je končal s koncerti na Mestnem trgu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine