Tek z martinovenjem ali martinovanje s tekom

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Tekači in tekačice, v soboto se nam obeta super jesenski dan za skok v tekaške čevlje.
Prijave so že v polnem teku, preprijave pa na voljo samo še danes - 9. 11. 2017.
Ne zamudite in se nam pridružite.

Več na...

 

Drži. Pred leti so sežanski organizatorji ponujali t.i. Tekaški pozdrav jeseni na Krasu. Nato se jim je porodila ideja, da bi zadevo postavili v koncept martinovanja. In to je bila najboljša odločitev. Dodaten spremljevalni program ponuja resnično bogato izbiro, letos pa so ga popestrili še s krajšim tekom na 5 kilometrov, ki ga zmore opraviti praktično že vsak. Časovne bariere ne poznajo, zato je lahko namenjeno tudi družinskemu izletu. Ne verjamete?

Tekaški pozdrav je mlajši bratec tradicionalnega in tudi širše poznanega Malega kraškega maratona, ki bo marca prihodnje leto praznoval polnoletnost. Razvil se je z mislijo, da bo to zaključek tekaške sezone. In tako je tudi bilo, kar nekaj let, a so se časi, tudi v teku, spremenili. Vemo, da rekreativni tekači zdaj skoraj ne poznajo več začetka in konca sezone, saj je zanje vsak dan nova priložnost, da odtečejo svoj delček, vsaj tako za “gušt” kot pravijo na Krasu. Zato so Tekaškemu pozdravu jeseni na Krasu dodali še sklop dogajanja v vikendu martinovanja. Kras je seveda priljubljena destinacija, v mesecu novembru, ko se bo odvijala prireditev, pa bo pokazal vse svoje barve.

In ni jih malo, ki nato domov odnesejo še šopek te značilne kraške okrasne grmovnice, ki jo naberejo, ne boste verjeli, kar med tekom! Gre namreč za povsem rekreativno prireditev, ki ponuja dve dolžini, Krasovo 10ko in povsem novo Vinakrasovo 5ko. Na slednjo vas bodo peljali z avtobusom do vasice Orlek, toda prepričani bodite, da vas bo na avtobusu pospremil tudi kakšen mlad nadobudni harmonikar, ki bo poskrbel za dobro vzdušje že na poti na štart.

Za vaše najmlajše bo poskrbljeno z otroškim varstvom, ki vsako leto navduši, morda celo bodoče tekače. Že najmlajši bodo imeli namreč priložnost, da okusijo malce tekaškega vzdušja na, seveda krajših, njim prilagojenih tekih. Nekaj 100 metrov so doslej vsi brez težav prenesli, mnogim pa so se pri prvih tekaških korakih pridružili še njihovi starši, pa tudi stari starši.

 

Letošnji vikend martinovanja in teka se bo začel že v petek zvečer s koncertom Modrijanov, sobotno dopoldne pa bo rezervirano za tiste, ki si želijo pretegniti noge in začutiti hitrost podplatov. Bogato dogajanje pa se obeta v soboto popoldan in zvečer, saj bo takrat vse v znamenju martinovanja na Krasu. Za pokušino ob današnjem branju naj omenimo odprte vinske kleti in kraške domačije z organiziranim brezplačnim avtobusnim prevozom v krožni trasi po sistemu “Hop-On Hop-Off”, zvečer pa še koncert Mambo kingsov v Sežani. To je res zgolj na kratko, ravno toliko, da si že danes rezervirate čas, saj bomo še več o dodatnem dogajanju pripravili v naslednji izdaji prihodnji teden.

 

Tekaški pozdrav jeseni na Krasu in martinovanje na Krasu,

Ekipa Mali kraški maraton

Več iz te teme:

Komentarji: