Tina Maze prva na Facebooku, Anže Kopitar na Twitterju

Fotografija: Anže Kopitar med zaključno novinarsko konferenco pred odhodom v Los Angeles, na Bledu, 3. septembra 2014.
Odpri galerijo
Anže Kopitar med zaključno novinarsko konferenco pred odhodom v Los Angeles, na Bledu, 3. septembra 2014.

Prva dama slovenskega športa Tina Maze je z naskokom najbolj 'všečkana' slovenska športnica na Facebooku, hokejski zvezdnik Anže Kopitar pa ima največ sledilcev na Twitterju. Med športnimi kolektivi je na obeh spletnih družbenih omrežjih na vrhu Nogometni klub Maribor.

Na Facebooku ima Tina Maze dobrih 400.000 všečkov, sledi ji Goran Dragić s skoraj polovico manj všečki, tretji pa je Anže Kopitar. Med prvih pet se je v drugi polovici 2015 prebil Kevin Kampl, zato so za mesto zdrsnili Jakov Fak, Dejan Zavec, Saša Vujačić in Žan Košir.

Nogometni klub Maribor ima medtem precejšen naskok pred drugimi športnimi kolektivi: Nogometno zvezo Slovenije, Olimpijskim komitejem Slovenije, Rokometnim klubom Celje, Unionom Olimpijo in košarkarsko zvezo.

Bolj tesno je na Twitterju, kjer ima Anže Kopitar 161.000 sledilcev, Goran Dragić 136.000 in Tina Maze dobrih sto tisoč. Sledijo Saša Vujačić, Jaka Lakovič, Jani Brajkovič, Zoran Dragić, Boštjan Nachbar in Haris Vučkić. Podobno kot na Facebooku so tudi na Twitterju najbolj aktivni pri NK Mariboru, OKS, NZS, KZS in Unionu Olimpiji.

Več iz te teme:

Komentarji: