Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

To soboto: S kolesom po slovenski diagonali v 24 urah z dobrodelno noto

ni podpisa
ni podpisa
M.C.
14. 6. 2017 | 12:06
6:15

Datum dogodka: 17. 6. 2017 (štart: 00:00, cilj najkasneje: 24:00)


Simon Eržen, nekdanji večkratni državni prvak v BMX-u, legenda BMX kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji in zadnjih 10 let avanturistični kolesar svetovnega kova, ki si je po uspešni tekmovalni kolesarski karieri zastavil cilj s kolesom prepotovati ves svet (www.BikingTheGlobe.net), bo 17.6.2017 s kolesom v 24 urah prekolesaril dobrodelnih 335 km po slovenski diagonali.

Štart bo točno ob polnoči iz petka na soboto. Pot začne na tromeji na Goričkem, nato pa preko Ptuja, Celja, Ljubljane in Kopra, vse do Portoroža, kjer bo tudi uradni cilj.


Na poti bo v svojem kolesarskem slogu promoviral gibanje med ljudmi v Sloveniji, predvsem mladimi. S projektom želimo pod sloganom Zmigajmo Slovenijo! spodbuditi vsakega posameznika, predvsem pa mlade, da bi se več gibali vsak v svojem športu. Gibanje je eden izmed ključnih dejavnikov našega zdravja.

ni podpisa
ni podpisa


S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije se bo v dobrodelne namene zbiralo tudi donatorska sredstva za Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Veliko je mladih športnikov, ki prihajajo iz socialno šibkih okolij in si ne morejo privoščiti, da bi se sploh ukvarjali s športom. Vsi lahko pomagamo! Za donacijo 5 eur pošlji SMS s ključno besedo OKS5 na številko 1919 in za donacijo 1 eur pošlji SMS s ključno besedo OKS na številko 1919. Del poti bo z nami prekolesaril tudi predsednik Fundacije za športnike Tomaž Barada. V Ljubljani nas bo sprejel tudi predsednik Olimpijskega Komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.


Želimo, da Diagonala335 postane tradicionalna in vseslovenska prireditev. V sklopu tega dogodka se nam bodo na poti lahko priključili kolesarji po vsej Sloveniji. Zato pozivamo vse rekreativne kolesarje, da se mu pridružijo na krajšem ali daljšem odseku poti ter na promocijskih točkah v Celju, Ljubljani, Kopru in Portorožu. Točna lokacija priključitve Simonu na poti bo aktualizirana in vidna preko spletne strani diagonala335.bikingtheglobe.net in preko socialnega omrežja Facebook www.fb.com/diagonala335.


Na poti se bo kolesarska karavana Diagonale335 ustavila na promocijskih točkah gibanja Zmigajmo Slovenijo, kjer se nam bodo kolesarji lahko priključili na poti. Ustavili se bomo v Celju po 140 km, kjer bomo okoli 7.00-8.00 ure zjutraj. V Ljubljani po 210 km ob ca. 12.00-13.00h, v Kopru po 320 km ob ca. 19.00-20.00h ter v Portorožu po 335 km ob ca. 21.00h.


Simon Eržen o svojem življenjskem projektu: Moja kolesarska pot se je začela že pri 4 letih, ko mi je na pedale zvezala noge moja sestra in mi ukazala, da kolesarim. Glede na trmo, ki jo nosim, ni bilo tako še naslednje dve leti. Pri šestih letih pa sem sam izrazil željo po kolesu in tako se je vse skupaj začelo. Kot 9 letnega mulca me je takrat pritegnila nova zvrst kolesarjenja pri nas v Sloveniji (takrat še v Jugoslaviji), imenovana BMX. Tako se je začela moja tekmovalna kolesarska kariera, seveda brez zvezanih nog :-). Sprva sem v polnem elanu 9 let premagoval vso evropsko in svetovno elito in osvajal stopničke. Temu pa sem v nadaljevanju dodal še 3 leta uspehov v gorskem kolesarjenju.

ni podpisa
ni podpisa

Leta 2008 se je rodila ideja za drznejši, večji in osupljivejši korak naprej – S KOLESOM PREKOLESARITI CEL SVET.

S prvo ekspedicijo po Novozelandski diagonali sem postavil temeljni kamen temu življenjskemu projektu. Moje poslanstvo na tej poti je ljudem, ki jih srečam po svetu, prebuditi zavest. Glede na to, da je to moj življenjski projekt, izbiram destinacije in čas potovanj po občutku. Pot je zastavljena na 100.000 km, 80 držav in vseh 5 celin. Do danes sem prepotoval približno 20.000 km, 17 držav na 3. celinah. Zraven Novozelandske diagonale sem pred nekaj leti prekolesaril tudi Japonsko diagonalo in diagonalo po Omanu. Svoje izkušnje sem v zadnjem času delil z več kot 25.000 ljudmi. Na poti imam s seboj vse, kar je potrebno za preživetje v naravi, kajti teren in ekstremni vremenski pogoji zahtevajo popolno pripravljenost. Tudi sam moram biti za vsako odpravo tako telesno kot tudi psihično vrhunsko pripravljen. Če bi tukaj šlo zgolj samo za kolesarjenje, ne bi nikoli v življenju kolesaril. Zato, v sklopu tega globalnega projekta skrbim tudi za dobrodelno noto. Tako ves čas od ene do druge ekspedicije zbiram donatorska sredstva za otroke po svetu. Le ta gredo, ampak res brez pomislekov, VEDNO v prave roke. Vendar letos gre za slovensko diagonalo, slovensko mladino in vse nas Slovence. Odločil sem se, da 17. 6. 2017 s kolesom v 24 urah prekolesarim dobrodelnih 335 km po slovenski diagonali.

 


Uradna spletna stran dogodka: http://diagonala335.bikingtheglobe.net
Facebook stran dogodka: http://fb.com/diagonala335

 

Mateja Vodopivec

Foto: Agencia Mori

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine