Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Tudi kolesa kradejo, mar ne?

ni podpisa
ni podpisa
Andraž Vide Čeligoj
28. 6. 2017 | 12:06
4:32

Priznajte, ni ga bolj »nebogljenega občutka«, ko ste v kolesarski opremi in energijsko ploščico v roki z mislimi že na bližnjem hribu ali na vrhu vijugaste ceste na Mangart obiskali svojo klet, da bi svojega mednožnega konjička peljali na izlet. Ampak, glej ga zlomka.

Namesto kolesa je v  kleti samo polomljena ključavnica, vašega najljubšega spremljevalca pa je vzela noč. Ali dan. Pa saj je na koncu vseeno. Vi ste ostali brez dnevnega izleta in dnevne doze zdravila Nature RX. (o tem zdravilu smo na teh straneh že pisali). No, welcome to the club. Niste edini. Ne, še zdaleč ne. Ta zgodba je znana, na žalost, skoraj vsakemu izmed nas. Saj vem, v tistem trenutku bi »lopuži« polomil obe roki, pridelal kako modro oko, pa še z okvirjem kolesa bi mu rebra preštel….Ni panike, ampak vi nimate več kolesa za štetje reber.

Kaj storiti v takem primeru je večno vprašanje tistih, ki jim je klapa »Oceanovih 11« vdrla v sveti trezor hrambe dvokolesnega prijatelja in ga odpeljala novim dogodivščinam naproti?

Sledi obvezno klicanje mož v modrem, sestava zapisnika in odgovarjanje na mučna vprašanja predstavnika zakona. Vi pa samo opazujete ostanke ključavnice na tleh. Nato sledi obisk zavarovalnega agenta (če imate klet seveda zavarovano). Tukaj se hec komaj začne. A se spomnite, kaj vse so vam taisti pajaci obljubljali, ko ste zavarovanje sklepali? Zdaj vam pa v polici manjka še ta klavzula, pa to doplačilo, pa izgovori, da bi bilo potrebno klet še dodatno bla bla bla … In na koncu vam ponudi še dodatno življenjsko zavarovanje. Ampak, vi še kar strmite v tisto polomljeno ključavnico na tleh … Drama. Potem vzamete stvari v svoje roke.

Začne se mrzlična vožnja po okolici, s sokoljim pogledom na vašem prepotenem obrazu. Nato brskanje po netu v upanju, da bi kje zasledil sumljiv oglas, ki bi vsaj malo nakazal  nov naslov vašega odtujenega prijatelja.

In tako bi lahko pisaril v nedogled…. Dejstvo pa je, da ne kradejo samo na domih in parkiriščih, temveč je to dobro organiziran kriminalni posel, ki letno fantom s črno prevezo na očeh prinese zajeten kupček »čičinga«. Kradejo po največjih tekmovanjih, lokalnih dirkah in seveda na sejmih. Nekaterim razstavljalcem se to celo izplača, saj so ti dragulji zavarovani za enormne količine denarja. Podobno kot različni deli telesc znanih manekenk. Na žalost pa teh ne moremo kar ukrasti. No, če imamo par deset tisoč dolarjev na računu za večerjo, si lahko marsikatera tudi premisli…

Ampak, ena izmed takih spektakularnih kraj se je zgodila nekaj dni nazaj na enem izmed največjih kolesarskih sejmov na svetu, Interbike-u. Fantom iz tovarne Blackburn so pri belem dnevu iz kombija izmaknili pet koles. Najbolj zanimivo je pa to, da so fantje bili zraven. In kljub razbitemu stranskemu steklu niso ne slišali ne videli nič, ostali so pa seveda poparjeni ob pogledu na prazen prtljažni prostor kombija. Ker so kolesa bila unikati so slike le-teh skupaj s podatki objavili na svetovnem spletu. Kljub temu, da je možnost, da bi ta kolesa priromala na staro celino izredno majhna, vam slike in podatke teh koles posredujemo. Da nebi slučajno koga zasrbeli prsti pri nakupu teh draguljev  preko E-bay portala.

Kolesa, ki jih je vzela kafra so:

1. Niner Ros 9 Plus z opremo SRAM 1x, aqua/tan custom barva, po naročilu izdelan prtljažnik skupaj z »multicam« potovalnimi torbami in Patagonia potapljaško obleko.

ni podpisa
ni podpisa

2. Volagi Liscio z opremo SRAM CX1, karbonskimi obročniki, čokoladno – modre barve, ter Blackurn prtljažniki in blatniki.

ni podpisa
ni podpisa

3. Santa Cruz 5010, z opremo SRAM 1x, Fox vzmetenjem, ter s posebno mat barvo.

ni podpisa
ni podpisa

4. Kona Major Jake, z opremo SRAM Force 22, črno-zelene barve.

ni podpisa
ni podpisa

5. Niner RLT 9, z opremo Shimano Ultegra/105, turkizno – bele barve.

ni podpisa
ni podpisa

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine