Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Ura poganjanja in ves dan zabave

Udeleženci Red Bull Goni Pony, Kranjska Gora, 4. junij 2016 // Tomislav Može/Red Bull Content Pool  // P-20160604-01430 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Udeleženci Red Bull Goni Pony, Kranjska Gora, 4. junij 2016 // Tomislav Može/Red Bull Content Pool // P-20160604-01430 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
M.C.
20. 4. 2017 | 08:04
2:24

Red Bull Goni Pony: Ura poganjanja in ves dan zabave

Le še podrugi mesec nas loči od tretje izvedbe vzpona s kolesi pony iz Kranjske Gore na prelaz Vršič – od izziva, dirke in druženja Red Bull Goni Pony. Kdor še nima zabeleženo, naj piše: 3. junij 2017.

Zdaj je tisti čas, ko začnejo rasti cene starih ponijev. Kdor že ima popolnega, s kromom in originalnimi nalepkami vred, bo le še sestavil svojo kostumografijo in se veselil retro kolesarske zabave leta.

Koga zagotovo še čaka servis in lov na dele. Kdor razmišlja o nakupu kolesa, pa ima odslej novo možnost – kupiti čisto novega! Med drugo in tretjo izvedbo je namreč novo podobo dočakal tudi glavni zvezdnik dogodka, Rogovo kolo pony. Na vzponu na Vršič bo dovoljeno uporabljati novo kolo, a le model Pony Classic brez prestav.


Zabava ostaja prva

Za veliko večino udeležencev naskok na Vršič s ponijem pomeni dobro zabavo in spomin na kolesarske čase v šestdesetih, sedemdesetih ali osemdesetih letih. Tudi vzpon na najvišji slovenski cestni prelaz na malem zložljivem kolesu brez prestav ni tako ekstremen, kot je videti na prvi pogled. Zlasti v kombinaciji s kakšnim korakom peš na najbolj strmih odsekih. Na Red Bull Goni Pony se eno uro poganja navkreber in ves dan zabava. Tako bo tudi ostalo.

Dobrodošli pa so tudi resni kolesarji, ki gredo na dosežek, na rekord ure, 45 minut in 26 sekund, ali morda na uvrstitev na stopničke, v prvo deseterico, dvajseterico ... Ti imajo večji del priprav že za seboj. Njihovi poniji so uglašeni in podmazani, marsikdo med njimi bo razmišljal tudi o malce lažjem in hitrejšem kolesu letnika 2017.

Do štarta in po prihodu v cilj pa se tudi ta peščica predvsem zabava in tudi oni se slogovno vedno prilagodijo kolesom. Si predstavljate zmagovalca v sodobnih tekmovalnih kolesarskih oblačilih, z aerodinamično čelado na glavi? Na poniju.


Vse o dogodku in prijave na www.redbull.si/gonipony
#RedBullGoniPony

 

Andrej Dekleva
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine