V pričakovanju premiernega Maribor Sport Festa

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Tokratni vikend bo center Maribora posvečen športu in rekreaciji. Tako se v prihajajočem premierno pričenja Maribor sport fest, ki letos prinaša dogodke namenjene vsem starostnim skupinam in za vse stopnje pripravljenosti, hkrati pa se odvija v duhu zdrave tekmovalnosti in zabavnega druženja.

Maribor sport fest letos poteka pod organizacijsko taktirko ŠD Maribor sport fest in agencije FACTUMEVENT, organizatorji pa pričakujejo preko 2500 aktivnih udeležencev in najmanj 2 krat toliko obiskovalcev na Grajskem trgu v centru Maribora, kjer je tudi centralno prizorišče
V petek popoldan trase najprej ogrejejo otroci na Otroških tekih zlatega lisjaka. Teki so brezplačni in netekmovalne narave, malčkom pa je dovoljena tudi pomoč staršev. Otročki bodo pokazali svoje hitrosti in za ngrado prav vsi prejeli diplome in medalje.

ni podpisa
ni podpisa

Noč ima svojo moč – s tem se strinjajo tudi tekači, ki so letos v nočnem ambientu že pretekli Laško, Kranj, Celje, finalni tek pa letos premierno poteka prav vPortorožu, kjer so ob večerih promenade prepojene s prelepim mestnimambientom. Ko bo padel mrak, ob 20.30, se bodo tako na krajšo 5 km traso podali manj pripravljeni in tisti, ki gre FOR FUN odteči omenjeno razdaljo. Ob 21.30 pa gre zares, saj bo župan g Fištravec s pokom pištole startal nočni tekaški spektakel. Trasa tega teka je res nekaj posebnega, saj iz centra mesta poteka do Lenta in ob Dravi do Koblarjevega zaliva, Mariborskega otoka in vse do Kamnice. Od tam dalje, do vsem znane Kalvarije in v Mestni park. Tu tekači naredijo še pentljo okrog Treh ribnikov in se po promenadi spustijo v cilj, ki bo na Grajskem trgu. Vendar ni treba, da ste profesionalni tekač, da bi uživali v čarobni nočni perspektivi štajerske prestolnice. Ne glede na to, ali boste tekli za uvrstitev na stopničke ali zgolj za zabavo, boste gotovo uživali ob teku v soju mariborskih mestnih luči. Tekaško dogajanje bo letos pospremila glasba. Za pozitivno vzdušje no poskrbela skupina CARPE DIEM, ki bo vcečeru dodala piko na i. Dogajanje bo dodatno popestril še žreb bogatih nagrad, v katerem sodelujejo prav vsi udeleženci dogodkov.

ni podpisa
ni podpisa

Sobotno jutro pa pripada kolesarjem – slednji se bodo na premierni BIKE FESTIVAL MARIBOR popeljali na treh trasah. Kolesarski maraton je namenjen vsem ljubiteljem kolesarjenja, tako družinam kot posameznim rekreativcem in profesionalcem. Tisti bolj hitri in vzdržljivi lahko izberejo Veliki maraton, dolg 85 km, tisti z nekoliko manj kolesarske kilometrine Mali maraton v dolžini 50 km, za družine in najmanj pripravljene pa bo izveden MTB maraton v dolžini 15 km, ki poteka do DRAVA CENTRA in nazaj ob Dravi.

ni podpisa
ni podpisa


Ravno tu, se bo odvijalo popoldansko dogajanje namenjeno najmlajšim, saj v Maribor premierno prihaja Mali otroški urbani gladiatorček, namenjen malčkom od 4-14 let, ki bodo premagovali ovire primerne letom in pripravljenosti. Starti bodo od 17.00 ure dalje. Vsi otroci so zmagovalci in diplome z medaljami čakajo prav vse udeležence.

ni podpisa
ni podpisa

Finalni dan, nedelja 18. junij je namenjen gladiatorjem, ki se bodo ponovno podali na tri različno dolge trase v dolžinah 8-15 km. Urbani gladiator je že zavzel sloves nore zabave, ki poleg preizkušanja vzdržljivosti, poguma in močispodbuja timsko povezovanje in krepi ekipnega duha. Zato vas vabimo, da v svojem timu tudi sami sestavite ekipo in se nam pridružite. Vaši medijski ekipi ponujamo možnost brezplačne udeležbe, saj nam je sodelovanje z vami v posebno veselje. Seveda pa ste dobrodošli tudi kot opazovalci blatne zabave, ki tudi mimoidočim privabi smeh na obraz.

ni podpisa
ni podpisa

Nino Cokan, direktor prireditve: »Čaka nas fantastičen vikend, ki nudi za vsakogar nekaj. Gladiatorji že vedo, da obljublja Maribor prvovrstno zabavo, tudi tekači vsako leto uživajo v edinstvenem vzdušju, ki ga nudi centerMaribora.  Tempo, hitrost in lovorike so drugotnega pomena, bistveno je, da v teku uživamo, kar pa je v sijočem mestnem jedru Maribora in pod zvezdami zagotovljeno. Letos se nam obetajo tudi odlične vremenske razmere, zato bo imel nočni tek spet poseben poletni čar. Sonce bo po napovedih pričakalo tudi ostale rekreativce, zato lepo vabimo tudi njih, da se z nami udeležijo vseh dogodkov.«


 
Nino Cokan,
direktor prireditve               

Mitja Špes,
predsednik organizacijskega odbora

  

Več iz te teme:

Komentarji: