V Sloveniji tri mednarodne gorsko kolesarske dirke

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Odbor za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije je razkril koledar domačih dirk za sezono 2016 v olimpijskem krosu, na njem so tri mednarodne, kamniška je prve kategorije, kakor je kategoriziran tudi hrvaški Samobor, Rogla pa ima oznako druge kategorije. Odbor sicer z novim selektorjem Urbanom Ferenčakom na čelu pripravlja nekaj novosti.

"Februarja gremo na prve skupne priprave s potencialnimi kandidati za reprezentanco. Letos bo več reprezentančnih akcij, dirkali bomo na dirkah C1 in C2. KZS bo vpeta v to, deloma bo sofinancirala akcije, kar pomeni, da si bodo stroške porazdelili klubi in zveza. Določeni klubi imajo le enega dobrega kolesarja, zato pride pot in sama dirka zanje drago," je razkril Mohor Vrhovnik, predsednik Odbora za gorsko kolesarstvo.

Na koledarju je sicer osem dirk za pokal Slovenije (prva 28. marca v Vrtojbi, zadnja 20. avgusta na Črnem vrhu oziroma 3. oktobra v Mengšu za mlade) in še dve dodatni mlade. Državno prvenstvo bo 18. junija v Kočevju. Prva mednarodna dirka bo 23. aprila v Kamniku, druga 12. junija v Samoboru na Hrvaškem (obe sta dirki prve kategorije), tretja pa na Rogli 25. junija (dirka druge kategorije). Kamniško preizkušnjo sicer želijo prestaviti za en teden, saj je ravno takrat svetovni pokal v avstralskem Cairnsu. "Radi bi jo prestavili za en teden, tudi zaradi Tanje Žakelj," je še dodal Vrhovnik, ki sicer deluje v kamniškem Calcit Bike Teamu.

Še ena mednarodna dirka pa bo med 6. in 8. majem v Kranjski Gori, ki bo gostila uvodno dirko evropskega pokala v spustu; tudi ta je označena z dirko prve kategorije.

Več iz te teme:

Komentarji: