V Žalcu dan s športniki invalidi

Evropski teden športa je prinesel druženje in tekmovanje s športniki invalidi.
Fotografija: V Žalcu je potekalo druženje s športniki invalidi, ki so predstavili paraolimpijske discipline FOTO: Vid Ponikvar
Odpri galerijo
V Žalcu je potekalo druženje s športniki invalidi, ki so predstavili paraolimpijske discipline FOTO: Vid Ponikvar

Pred športno dvorano v Žalcu so obiskovalcem prikazali številne paraolimpijske discipline, mladi člani iz športnih društev pa so se s športniki invalidi tudi pomerili. Na ploščadi pred športno dvorano v Žalcu je potekalo druženje s športniki invalidi, ki so predstavili paraolimpijske discipline in se v njih pomerili z mladimi člani različnih športnih društev iz regije.

»Zbranim so prikazali parakolesarstvo, odbojko sede, paranamizni tenis, paraatletiko, golbal/poligon za slepe, parakošarko, curling in boccio, igro s kroglami, podobno balinanju,« so pojasnili na Olimpijskem komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez (OKS-ZŠZ). Vsi, tako obiskovalci kot tudi udeleženci, so lahko za nasvet in mnenje vprašali izkušenega športnika invalida ter trenerja. 

Danes, 29. septembra, pa bo evropski teden namenjen aktivnostim starejšim. Tudi v jeseni življenja je namreč pomembna skrb za gibanje in redno telesno dejavnost. Zato kar 15 slovenskih krajev organizira aktivni dan starejših, kjer bodo na voljo meritve, posvetovanje s strokovnjaki in tudi jutranja vadba. 

Preberite še:

Komentarji: