Vadba na mehkem

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Čeprav so si vadbene podloge na prvi pogled zelo podobne, se med seboj precej razlikujejo. Različne vadbe zahtevajo različno podlogo.
Določena domača vadba vsebuje številne vaje, ki jih je treba izvajati v ležečem, sedečem ali klečečem položaju. Ker potekajo v glavnem na tleh, se lahko hitro znajdemo pred težavo, saj trda tla predstavljajo izjemno neudobno oviro za izvedbo določenih vaj. Prav zaradi tega si je pametno omisliti posebno vadbeno podlogo , s pomočjo katere bomo vadili na mehkem, vadba pa bo v trenutku postala udobna.

Seveda je na trgu izjemno velika ponudba najrazličnejših vadbenih podlog, ki se razlikujejo glede na namembnost in način vadbe. Največje razlike so v debelini in površini pa tudi v strukturi vadbene površine. V Intersportu smo preverili kaj ponujajo. Prijeli smo se za glavo, ker nismo pričakovali, da je toliko različnih podlog.

 

ni podpisa
ni podpisa


Trpežne podloge
Mnogi rekreativci prisegajo na trše podloge in s tem trpežnejše, ki so nekoliko debelejše in predvsem izdelane iz materialov, ki zagotavljajo daljšo življenjsko dobo.


Podloge za pilates
Za pilates so primerne nekoliko debelejše podloge. Njihova debelina se giblje med 1,5 in 1,9 cm, dolge so med 140 in 216 cm, široke med 58 in 100 cm. Spodnja površina se mora dobro prilegati tlom, medtem ko mora vadbena površina omogočati nemoteno drsenje.

ni podpisa
ni podpisa


Univerzalne vadbene podloge
Za splošno vadbo, kot so raztezne in različne vaje, ki jih izvajamo na tleh, so primerne podobnih dimenzij kot za pilates. Pomembno je, da je zgornja površina prekrita s plastjo vinila, ki omogoča lažje čiščenje.


Podloge za jogo
Za jogo so primernejše tanjše podloge, katerih debelina znaša med 0,3 in 0,6 cm. Tudi dimenzijsko so nekoliko drugačne, saj v širino merijo med 55 in 80 cm, v dolžino pa med 120 in 190 cm. Večina podlog za jogo je iz PVC-ja, nekatere pa so tudi iz naravnih in recikliranih materialov. Podloge za jogo se razlikujejo tudi glede na tip joge, ki jo izvajamo. Tipu vadbe mora biti namreč prilagojena zgornja površina.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: