Video: Fort William - Meka za gorske kolesarje


Želja po obisku tega mesteca na začetku Kaledonskega kanala, ki se razprostira pod najvišjo britansko – škotsko  goro, Ben Nevisom je v meni tlela kar nekaj časa. No, gasilska brigada je na pomoč prihitela leta 2011, ko smo z družino potovali po Otoku. Seveda je bil obisk Škotske obvezen kot so piki "Midgeov" na parkirišču obale Loch Lomonda.

Spomnim se, da sem kot mali neučakani smrkolin čakal, da sem zagledal tablo, ki je označevala mesto  o katerem sem v gorsko-kolesarskih krogih ogromno slišal, videl pa ga še nisem. Ogled sicer izredno živahnega in krasnega mesta smo kljub nerganju avtodomarske kamere – moje boljše polovice hitro zaključili, ter se odpravili proti pogorju Nevis, v katerem se nahaja eden prvih urejenih MTB parkov v Evropi sploh.

Že davnega leta 2001 so na področju gore Nevis, kjer se odvija ena najbolj znanih tekem v spustu na svetu začeli urejati enega večjih "singletrack" parkov na svetu. Ob istem času so na smučišču gore Nevis – Nevis Range-u pod gondolo začeli graditi eno najbolj znanih in kultnih prog za MTB spust po kateri so se že leta 2002 spustili najbolj pogumni spustaši na svetu v okviru UCI svetovnega pokala mednarodne kolesarske zveze. Leta 2003 so se "downhillerjem" na deževnem škotskem priključili še XC in 4X norci na dveh kolesih.

In legenda je bila rojena!

Letos je tekmovanje na deževnem in blatnem vznožju gore Nevis potekalo med 6 in 7 junijem. V pripetem videu si lahko ogledate progo, po kateri so letos noreli najboljši »spustaši« na svetu, predogled proge bosta pa za vas odpeljala svetovna prvakinja iz Južnega Walesa, Manon Carpenter, ter vodja  ekipe Gstaad-Scott in obenem lastnik podjetja »Velosolutions«, Claudio Caluori. Udobno se namestite, privijte gumb za uravnavanje glasnosti vaših zvočnikov ter poslušajte komentarje norega Švicarja izza GoPro kamere.

Ne boste verjeli, ampak tudi v deželi Ricole imajo svoje Mirane

Več iz te teme:

Komentarji: